Международният филмов фестивал "Любовта е лудост" за първи път с отзвук в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:16 / 07.08.2015
1250
"Любовта е лудост" е доайенът на международните кинофестивали с български адрес. Фестивалът, който се провежда за 23-ти път тази година във Варна ще намери своя отзвук и в града под тепетата. 

Това е третото национално филмово събитие, наред с Киномания и София Филм фест, което има свое издание в европейската столица на културата. От 4 до 10-ти септември можете да гледате селекция от най-добрите заглавия в Lucky Дом на киното. Ценителите на качествено кино в Пловдив ще имат възможността да се насладят на заглавия като "Меси" - биографичнят филм за звездата на Барса, новият филм на Никита Михалков, нашумели заглавия на Андрей Звягинцев, "Мариус" и "Фани" на Даниел Отьой, носителят на Златна палма "Дийпан" и още.

Фестивалът "Любовта е лудост" е замислен през вече далечната 1993-та, в самата зора на демократичните промени. Години наред МФФ "Любовта е лудост" беше единственият международен кинофестивал, провеждащ се в България, после - единственият с конкурс за игрални филми. 

Днес можем да кажем, че той е доайенът на международните кинофестивали с български адрес, който за 18-те години на своето съществуване спечели безпрекословно обичта на зрителите си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).