Месец ваканция, но по 1000 лева за пловдивските общинари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:38 / 18.04.2016
3098
Едномесечна великденска ваканция си дадоха пловдивските общински съветници, които наброяват 51. Те ще заседават чак на 17 май, а последната им сесия беше на 14 април, на която за няколко часа отметната 44 точки.

Въпреки дългата отпуска те ще си вземат полагащите им се възнаграждения, които надхвърлят 1000 лева. Условието е да проведат едно заседание в месеца, за което им се полагат 269,26 лв. Отделно получават 26 лв. за комисия, а някои участват и в по две.

Тънкият момент във възнагражденията на съветниците са така наречените "представителни разходи". Те представляват 50% от заплатата на председателя Савина Петкова, която е 1350 лева - или на всеки съветник се полагат още 675 лева. 

Сумата се отпуска за консултации, закупуване на литература, наеми, гориво, квалификации, експертизи. Разходите се доказват с фактура. Когато в месеца има две заседания съответно и парите скачат.

Великденски премии до края на месеца очакват и 600 общински служители в Пловдив, още толкова наброяват и в шестте районни кметства. Всеки от тях ще получи до 300 лева. 

Бонусите са в рамките на реализираните икономии, обясни секретарят на градската управа Ангелина Топчиева. В общинските предприятия също обмислят великденски награди, но сумите щели да са по-малки.

Четири пъти в годината пловдивските чиновници получават премии под формата на допълнително материално стимулиране, което им се полага по закон. За Коледа обаче не успяха да вземат надбавки.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).