Мазни маанета и качествени кючеци край Гребната база

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
10:00 / 14.09.2014
9791
Читател на Plovdiv24.bg изрази възмущението си от прекалено силна музика в района на Гребната база:

Възхитен съм! Не! Очарован съм! Поздравления, Пловдив! Бъдещата европейска столица на културата! Очарован съм! Толкова много, че на 8 септември реших да си направя традиционната разходка на Гребна база и... О... Очаровах се... аз и всички хора, които бяха решили да прекарат следобеда си там. 

Мазни маанета и качествени кючеци, напълно подходящи за една бъдеща европейска столица, чуващи се в радиус повече от 1 км. От новия ни хотел на 2-ри километър, до Младежкия хълм Пловдив, до моста на бул. "Васил Априлов". 

Това е била мечтата ми цял живот - да седна на ресторанта с изглед към Гребната... да си поръчам едно черно кафе с баклавичка... да гледам прекрасната картина под звуците на омайната музика и да се чувствам вкъщи... в България... в Пловдив! Бъдещата европейска столица! 

Дори имам предложение как да посрещнем гостите в града ни през 2019 година...На Джумаята, под разцъфналите палми, под звуците на традиционна българска музика, звучащи от лъснатите мегафони на пловдивската Джамия; с черно кафе и баклава... по стара българска традиция... да покажем на тия хора как се прави, какво е да си "столичанин", къде да идват и избухват...Ех...Възхитен съм! НЕ! Очарован! 

Съвсем нормално искам да помоля отговорните органи да си свършат работата, защото това не е първият случай с това заведение... просто сега, след последните събития, някак ми дойде в повече! Нека нещата се случат така, както биха се случили в една бъдеща европейска столица! Нека отговорните лица да си понесат нужните последствия, за да не се повтаря цялата тази картинка! Моля...Благодаря за вниманието!

Репортер на сайта се свърза с шефа на Общинския инспекторат Владо Илиев. Той обясни, че през миналия месец в района на Гребната база са направени две проверки по сигнали. 

От думите му стана ясен следният парадокс: според Наредба 5 на Министерството на здравеопазването трябва да има три децибела разлика между фоновия, тоест външния шум, и шума, идващ от дадено заведение. Шумът се измерва от три точки и ако разликата е по-малка, няма правно основание за налагане на глоба. 

Парадоксално звучат и думите на един от служителите на Инспектората, присъствал на една от въпросните проверки. Според него по време на замерването действително се е чувала силна музика, но шумомерът е показал, че няма превишение.

Илиев припомни, че санкциите за физически лица започват от 300, а за фирми от 1000 лева. 

"Събираме всички жалби в електронен регистър. Анализираме сигналите и когато сме сигурни, че са достоверни, правим замерване. Освен това всеки петък и събота извършваме проверки. Съветвам хората да се обаждат на телефон 112. Освен Инспектората, за нарушаване на обществения ред полицията също взима отношение", каза Илиев. 

Виж коментарите (13)

Още по темата (215):
16.03.2024 Училищен звънец вбесява пловдивчанка на всеки 40 минути
29.02.2024 Сигнал: Ето го Ада! Минахме през крадци, наркомани и проститутки, но това е "черешката"
10.02.2024 Обрат! Управителка в "Лидл" си признала всичко пред ПОИ
09.02.2024 Живеещи в жилищните комплекси на "Пещерско шосе": Това не може да продължава повече
04.11.2023 Читател: Звукът от това нещо надхвърля 100 децибела, отвратително е
06.10.2023 Сигнал: Кой стои зад този кръчмар, за да си позволява това?
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).