Мартин от Пловдив от днес има дрон, защото е в час с данъците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:53 / 09.05.2016
12641
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Мартин Вапцаров от пловдивското СОУ "Св. Паисий Хилендарски" от днес е собственик на дрон, спечелен от образователния проект на НАП "Влез в час с данъците".

Близо 190 ученици от страната участват в играта "Play за награда" от старта на кампанията "Влез в час с данъците" до момента. 

През месец април служители на НАП проведоха над 150 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в 28 средни училища в цялата страна. 

В Пловдив осем лектори въвеждат в час с данъците ученици от 9-ти до 12-ти клас в общо 11 гимназии. На много места в страната данъчните уроци се провеждат в професионални гимназии по строителство, транспорт, архитектура и геодезия, при завършването на които учениците излизат с готова професия и практическите съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система ще са от значителна полза за тях. 

Образователният проект на Агенцията "Влез в час с данъците" тази година акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс, учениците, които са се регистрирали, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и така да се състезават за 20 големи награди. 

В рамките на 10 месеца участниците в играта "Play за награда" могат да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. 

Първата награда - дрон бе връчена днес в Пловдив - на 12-класника Мартин, който направи регистрацията си в сайта веднага след урока, изнесен от експертите от НАП и се справи успешно с първия тест за видовете данъци в България. 

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).