Майки с болни деца съдят държавата

Автор: Мария Морунова
Коментари (5)
17:17 / 03.09.2014
3869
Държавата оряза помощите на майки на деца с аутизъм, синдром на Даун и детска церебрална парализа. Става дума за добавки за социална интеграция за балнеолечение и рехабилитация от 195 лв., които ще изплащат веднъж годишно. Това обясни пред репортер на Plovdiv24.bg Даниела Петрова от Пловдив, една от потърпевшите.

Всъщност през месец юни са приети промени в Постановление 169, според които добавката се изплаща само за рехабилитацията и балнеолечението, които са извършени в специализираните обекти, регистрирани по Закона за лечебните заведения. Т. е. в определени санаториуми.

По думите на Даниела Петрова обаче едно дете с Даун или аутизъм не се нуждае от рехабилитация на ставите, каквато се предлага в тези санаториуми. Защото в тези специализирани заведения се провежда физикална терапия. Децата с интелектуални затруднения се нуждаят от социална рехабилитация.

Майките на деца с подобни проблеми искат да продължат да получават добавките от 195 лв., които са възможност за лечение.

"В рамките на един месец от местната дирекция "Социално подпомагане" очакваме отговор на исканията ни. Ако не бъдат одобрени, обмисляме да заведем съдебен иск", завърши Петрова.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).