Майката на близначетата се отказа от тях, не иска да бъде обсъждана!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:22 / 22.02.2018
37078
Социални работници от отдел "Закрила на детето" в Пловдив, заедно с шефа на Дирекция "Социално подпомагане" Пловдив проведоха среща с Иванка Стефанова - майка на двете близначета, на която среща въпросната жена подаде заявление на осн. Чл. 11а от Закона за закрила на детето, а именно че не желае децата ѝ да бъдат снимани и коментирани в медиите, както и самата тя. Това съобщиха от дирекцията и доуточниха:

В тази връзка Ви информираме, че съгласно подаденото заявление не могат да бъдат изнасяни данни и факти. Можем да Ви информираме само за действията на социалните работници и предприетите мерки. След срещата ще бъдат предприети следните действия:

1. Стефанова подаде заявление, че е съгласна за децата ѝ да бъде предприета мярка на закрила, т.е. децата ѝ ще бъдат настанени в приемно семейство или в ЦНСТ с медицинска грижа, в зависимост от здравословното им състояние при тяхното изписване.

2. Стефанова подаде заявление за ползване на социални услуги за повишаване на родителския капацитет. Тя изявява своето желание да поддържа контакт с децата си. В тази връзка тя ще бъде насочена към социална услуга, където ще получи психологическа, юридическа и социална подкрепа.

3. Стефанова подаде декларации за подпомагане по чл. 16 от ЗСП.

4. Стефанова е консултирана да се регистрира в Бюрото по труда като Дирекция социално подпомагане ще се обърне към Община Пловдив и Бюрото по труда за съдействие за намиране на работа.

Дирекция Социално подпомагане - Пловдив смята, че децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на насилие, за което Стефанова не си дава сметка. Според нея, тя се е грижела добре за децата си с финансовия ресурс, с който е разполагала.

5. Дирекция Социално подпомагане - Пловдив ще се свърже с БЧК и неправителствени организации, които имат готовност да помогнат.

Проведен е разговор с бабата на близнаците Брандийска, която е подала заявление за настаняване на децата при близки и роднини при нея. След направеното проучване от страна на социалните работници става ясно, че към настоящия момент е неподходящо настаняването на децата в семейството на Брандийска. Тя ще бъде придружител на децата до изписването им, като за това е дала изричното съгласие. Съгласие за това е дала и Стефанова. Следващата седмица Директор на дирекция социално подпомагане д-р Танева, ще даде изявление във връзка с работата по случая.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (12):
06.03.2018 Близначето излезе от кома, майката обаче не ги е посетила в болницата!
22.02.2018 Версията на майката на недохранените близнаци за състоянието им (ВИДЕО)
21.02.2018 С какво тези невинни дечица заслужиха злочестата си съдба?
21.02.2018 Ключов момент преди половин година довел до трагедията с
близнаците!
21.02.2018 Гледайте на живо пресконференцията на социалните за близначетата!
21.02.2018 Социалните свикаха специална пресконференция за случая с близнаците
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).