Майка и син остават без дом утре, ЧСИ изземва апартамента им в Кючука!

Автор: Васил Динев
Коментари (46)
20:32 / 24.10.2017
45458
Утре майка и син инвалиди ще останат без дом, след като частен съдебен изпълнител ще изземе апартамента им на улица "Кичево" № 18 в Пловдив. Това съобщиха днес за Plovdiv24.bg от фондация "Сан Марко - М". И уточняват: "Майката Лиляна е на 70 години и е с ТЕЛК решение, а синът й е психично болен. Това е единственото им жилище, което семейството навремето е заложило срещу заем при лихвар. Парите отдавна са изплатени, заедно с лихвите. 

Частният съдебен изпълнител ще изпълни въвода във владение на жилището от 10 часа. Лиляна е готова на крайни мерки, ако бъде изхвърлена на улицата. и то на прага на зимата, заедно със своя психично болен син. На 25.10.2017г. от 9,30 часа на адрес ул. "Кичево" 18, адвокат ще даде пресконференция по казуса, като ще представи документи. 70-годишната жена инвалид не е разбрала, че е дадена на частен съдебен изпълнител. 

Припомнямe ви, че по инициатива на националния омбудсман Мая Манолова бе променен ГПК в частта му за уведомяване на длъжниците от съдебните изпълнители. Лиляна не е имала никакъв шанс да защити своята собственост, което вероятно е един от последните подобни казуси у нас".

Виж коментарите (46)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).