МВР показва филм как дрогиран младеж удря и убива майка с дете на пешеходна пътека в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 20.03.2023
3936
Пловдивската полиция с кампания за безопасно шофиране към бъдещите зрелостници. Инициативата се осъществява със съдействието на Регионално управление на образованието и подкрепата на Община Пловдив.

"Защо аз?" е заглавието на късометражния игрален филм на режисьора Христо Порязов, който от понеделник започва да се представя пред ученици от последните гимназиални класове на училищата в Пловдивска област. Кадрите пресъздават действителен случай отпреди години, когато дрогиран младеж блъска с автомобила си на пешеходна пътека майка с малко дете и ги убива, а последиците от една необмислена постъпка - необратимият поврат на живота и безсилието да бъде върнато времето назад, въздействат дълбоко и карат всеки зрител да се замисли за смисъла на спазването на правилата на пътя. Това съобщиха от МВР - Пловдив.

Каузата на филма изцяло съвпада с един от водещите приоритети на служителите от МВР за намаляване на жертвите на пътя и дисциплиниране на водачите, а целта на пловдивската полиция е чрез избор на по-различен подход да повлияе върху поведението на младите хора, на които предстои да станат шофьори.

Съгласувано с РУО и съобразно плановете на учебните заведения, прожекциите ще се излъчват в рамките на няколко дни в зрителната зала в Дом на културата "Борис Христов", която се предоставя безвъзмездно от Община Пловдив. Идеята на организаторите е кампанията да обхване всички ученици от последните гимназиални класове.

Първата прожекция ще се състои в понеделник, 20 март, от 12.30 ч. На нея ще присъства режисьорът Христо Порязов, директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Васил Костадинов, заместникът му комисар Радослав Начев, началникът на отдел "Охранителна полиция" комисар Костадин Костов и началникът на РУО Пловдив Антоанета Пакова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хиляди почитатели се събират в Пловдив за един от най-големите фе...
Пловдивчанин: От "Чистота" дозатапват в час пик кръстовище, затап...
Пълно единодушие в Общинския съвет за екозавода в Шишманци, плани...
Млада майка от Пловдив се бори с най-страшната и коварна болест, ...
Управител на супермаркет в Пловдив: 32 лева за килограм агнешко, ...
ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Grup...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).