МВР Пловдив съобщи какво прави, за да намали катастрофите в града ни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
17:38 / 02.11.2016
9575
Подобряване на пътнотранспортната обстановка и намаляване на пътния травматизъм са сред основните приоритети в работата на служителите от ОДМВР - Пловдив. Това съобщиха от институцията и продължават:

В тази насока са предприети редица превантивни мерки, засилен е прекият пътен контрол и административно-наказателния процес спрямо установените нарушители. 

От началото на годината до края на септември са констатирани 95332 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането, за които са съставени 18846 акта и са наложени 65007 глоби с фиш. Издадени са и 18210 електронни фиша за нарушения заснети с автоматизираните системи за контрол. 

През периода са настъпили 905 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 61 души, 1130 са пострадали. 

В сравнение със същия период през 2015 година са били констатирани 53677 нарушения, съставени 13623 акта, наложени 33413 глоби с фиш и издадени 6293 електронни фиша. По отношение на катастрофите се отчита увеличение с 10, но в същото време е налице намаление на броя убити и ранени, съответно с 13 и 39. 

Понастоящем в сектор "Пътна полиция" - Пловдив се водят на отчет 366292 пътни превозни средства, като броят им само за една година е нараснал с около 15000. 

Данните от статистиката сочат значително завишение на пътния контрол, административно-наказателната дейност и превенцията на пътнотранспортния травматизъм на територията на Пловдивска област. От друга страна обаче се отчита същественото влияние върху резултатите по това направление и на фактори, като: 

- дължината и състоянието на пътната републиканска, общинска и улична мрежа и инфраструктура;
- интензивния международен транзитен трафик;
- броя на населението;
- характера и динамиката на пътнотранспортните потоци;
- състоянието на автомобилния парк;
- подготовката на водачите;
- своевременната долекарска помощ и лечение на пострадалите; 

В тази връзка за подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените в Пловдив и областта, в сектор "Пътна полиция" се прави редовен анализ на необходимостта за допълнителни промени в подхода към проверките и нарушителите.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).