МУ Пловдив си избира химн, зрее недоволство

Автор: Георги Кирилов
Коментари (4)
20:09 / 03.05.2020
12386
Продължават абсурдите в Медицинския университет в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Поводът - в края на миналата година ръководството на висшето учебно заведение обяви конкурс за избор на химн на ВУЗ-а. Ето какво се казва в мотивите за обявяването му:

Уважаеми преподаватели, уважаеми служители и студенти на МУ Пловдив. През 2020 г. Медицинският университет ще отбележи 75 години от създаването си. Като признание към всички, посветили живота си на МУ Пловдив и като символ на идентичност. Академичното ръководство обявява конкурс за химн на Медицинския университет в Пловдив.

Критерии:

За текст на химна - не повече от 2 куплета и припев, да присъстват знакови за МУ Пловдив послания (например девизът)

За музика - продължителност максимум до три минути.

Назначена от ректора комисия ще определи победителите. Най-добрите творби ще станат достояние на академичната общност.

Наградата за текст и музика е 2000 лева.

Крайният срок за изпращане на предложенията е бил краят на януари тази година. Вече са определени трите най-добри творби, сред които трябва да бъде определен и крайният победител. 

Именно тук е скрито разковничето на абсурда. Две от трите песни звучат крайно архаично, нелепо и неловко и което е още по-зле - неподходящо като музика и аранжимент, за да бъдат избрани за химн на което и да е висше учебно заведение. Третата - която е по-близо до оперното пеене в жанрово отношение, има повече музикални предимства, но тя де факто няма с какво да се конкурира, особено на фона на другите две несъстоятелни предложения, освен това е и с нелеп текст.

Кои са хората, одобрили въпросните песни и защо са го направили - понеже имат изключително ниска музикална култура, или заради други причини - предстои да разберем!

Факт е обаче, че има много студенти, преподаватели и служители на Университета, които са крайно неводолни от художествената стойност на предложенията.

Трите предложения можете да чуете в прикачения файл!

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).