МУ Пловдив с успешен финал на академичната учебна година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:41 / 19.06.2015
1368
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Двама нови професори, осем доценти, петима доктори на науките и двадесет и двама с образователната и научна степен "доктор" получиха дипломите си за новите академични длъжности и степени. Това се случи по време на Тържествения академичен съвет вчера, с който се поставя и краят на академичната година в МУ Пловдив. 

От университета съобщават със задоволство, че през изминалата учебна година успешно са защитени 7 дисертационни трудове за научната степен "доктор на науките" и 52 дисертации за образователната и научна степен "доктор", 21 от които са дело на клинични специалисти. 

Това е годината, в която академичната общност на ВУЗ-а отбелязва 70-годишния си юбилей, по време на който събра на едно място светила на медицината от над 15 държави. 

"Увеличи се интересът на чуждестранните студенти от Великобритания, Германия и Италия към обучението, което МУ-Пловдив предоставя. Тази година са постъпили 1000 нови студенти и за първи път броят на всички, които се обучават тук, е 5000. Сред значимите постижения в успешната учебна година е приключването на проекта "Докторант", насочен към младите учени; активното участие в образователната програма "Еразъм" подпомогнала обучението и практиката на 50 студенти от МУ-Пловдив в университети-партньори в чужбина; изграждането на първия в България и на Балканите Технологичен център за спешна медицина с високотехнологична тренировъчна база и специализирани научно-изследователски лаборатории; новите спортни съоръжения - спортна зала, баскетболно и волейболно игрище, две игрища за тенис на корт и мини футболно игрище; спечеленият конкурса за "Най-добра библиотека в Европа"; атрактивно проведената Европейската нощ на учените; домакинството и организацията на редица национални и международни форуми", заяви ректорът на МУ-Пловдив. 

По повод 70-годишнината от създаването си, за изключителни заслуги в областта на обучението и изграждането на кадри в българското здравеопазване, както и за развитието на медицинската наука в Република България, Медицински университет - Пловдив е удостоен с Почетен знак на президента на Република България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...
Теодор Христов, БСП: На пациентите не бива да се гледа като на хо...
Изряден шофьор опита да подкупи полицаи на оживен булевард в Плов...
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).