МГЕРБ ще бъде домакин на конференция на най-голямата студентска организация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:36 / 10.06.2008
1352
Младежката организация на ПП ГЕРБ, с любезното съдействие на фондация Конрад Аденауер, ще бъде домакин на най-голямата студентска организация в Европа - EDS - Европейски студенти демократи. В този контекст МГЕРБ организира Международна конференция: "Дясната политика - една година след присъединяването на България към ЕС и преди европейските избори 2009".

EDS е политическа организация на християндемократични, консервативни и либерални студентски организации от Европа. Има 37 организации членки и представлява повече от 500 000 хил. студенти в Европа. Също така е една от двете младежки организации към Европейската Народна Партия. Основана е през 1961г във Виена под името "Интернационал на християндемократите и консервативни студенти". През 1975г сменя името си на ЕДС.

На предстоящата международна конференция, организирана в периода 11-15 юни, ще присъстват представители от страни-членки, кандидатки и потенциални кандидатки за членство в Европейския съюз, от Югоизточна Европа.

Мероприятието, свързано с провеждането на т.нар "Policy Days" на Европейските студенти демократи, ще се състои в Пловдив (от 11 до 14 Юни) и София (от 14 до 15 Юни). От една страна събитието има за цел да запознае участниците с предизвикателствата пред новата дясна политика в България, както и да акцентира върху активното участие, което страната ни може да играе в студентското пространство на Балканите. От друга страна участниците ще имат възможността да се запознаят с предизвикателствата пред Европейския съюз една година преди изборите за Европарламент. Работният език ще бъде английски.

За конференцията в България ще пристигнат председателят на EDS - Анна-Филипа Жанин, от младежката организация на Социал-демократичната партия на Португалия, както и представители на организациите в Норвегия, Португалия, Франция, Германия, Австрия, Кипър, Полша, Унгария, Хърватска, Сърбия, Украйна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).