МГЕРБ получи статут на наблюдател в организацията на Европейските студенти демократи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:01 / 19.07.2008
1281
Младежката организация на ПП ГЕРБ получи статут на наблюдател в най-голямата дясноориентирана студентска организация в Европа EDS. Решението бе взето единодушно по време на летния университет на Европейските студенти демократи, който се провежда от 15 до 20-ти юли в Малта. В него участват председателят на МГЕРБ Моника Панайова и международния секретар на МГЕРБ Христо Гаджев. Моника Панайотова отбеляза силното желание за работа на МГЕРБ в дясното студентско пространство в Европа и в частност на Балканите. Тя заяви, че ако трябва да опише МГЕРБ в три основни точки, то те биха били - свежо мислене и нови идеи; енергия; усърдна работа и реални действия. 

Прекрасните впечатления на ръководството на Европейските студенти демократи след посещението им през юни 2008 г. в Пловдив и София, предоставиха възможност на Младежката организация на ПП ГЕРБ да подаде своите документи първо за наблюдател, а след година и за членство в ЕСД. 29 делегати - представители на различни младежки и студентски организации към водещи дясноориентирани партии в цяла Европа гласуваха единодушно МГЕРБ да получи статут на наблюдател.  За нов председател на Европейските студенти демократи бе избран Томас Улен от Германия, а по негово предложение досегашния председател на организацията Ана Жанин от Португалия, получи статут на почетен председател на организацията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).