МГЕРБ и EDS обсъдиха предизвикателствата пред десните партии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:59 / 12.06.2008
1388
Конференция, организирана от Младежката организация на ПП ГЕРБ, на която присъстваха представители на международната студентска организация EDS, започна днес в Пловдив с приветствие от страна на председателите на двете организации Ана Филипа Жанин и Моника Панайотова. Приветствие беше произнесено и от международният секретар на ПП ГЕРБ Радослав Точев.

В рамките на първия ден на конференцията Румяна Бъчварова - изпълнителен директор на социологическа агенция Маркет линкс, направи анализ на "дясното пространство" в българската политика. Тя акцентира върху основните предизвикателства пред новата дясна политика, посочвайки многото на брой партии с дясно самоопределяне - парламентарни и извънпарламентарни; традиционни и нови, ниската електорална подкрепа за всяка една от тях, организационната слабост, липсата на ясна дясна кауза и политика, която да я реализира. Румяна Бъчварова подчерта и слабостта на Парламентарните десни партии, които НЕ отстояват ясните десни управленски решения. Единствената дясна управленска програма е тази на ПП ГЕРБ, посочи г-жа Бъчварова.

След социологически анализ, МГЕРБ представи на колегите си от EDS презентация на партията, от нейното учредяване до днес. Презентацията акцентира върху основните дати и събитията от формирането на ПП ГЕРБ.

Председателят на МГЕРБ Моника Панайотова и Международният секретар на партията отправиха предложение към колегите си от EDS за формирането на Балканско и Европейско Студентско пространство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).