ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Любомира Ганчева: В Народното събрание няма опозиция
Автор: Диана Бикова 14:28 / 08.06.2020Коментари (1)3411
© Plovdiv24.bg
Три месеца след като премиерът навръх националния празник 3 март обяви, че на всички потребители ще бъдат намалени сметките при рекордното понижаване на цената на природния газ, става ясно, че това не е така и още по-притеснително е, че това няма да се случи. Това каза на брифинг в Пловдив заместник-председателят на партия АБВ Любомира Ганчева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Крайните потребители до момента не са получили, няма и да получат. Как може премиерът след заседанието на Министерски съвет да казва: "Премахнали сме кранчетата, крановете и посредниците по тръбите за газ на България". Това е върхът на наглостта, при положение, че през миналата година българската държава беше последната, която постигна понижаването на цената на природния газ и то абсолютно умишлено, с цел фирми посредници да могат да продават скъпия природен газ на българския пазар. От АБВ бяхме единствената партия, която сигнализира още миналата година, че три фирми са се облагодетелствали. Не прави чест на премиера Борисов да прикрива, че г-жа Цветелина Бориславова стои зад една от тези фирми. Всички сме свидетели какъв хаос се случва по веригата и как накрая управляващите се опитаха да накарат КЕВР да опере пешкира" - каза Ганчева.

Тя обяви, че в НС няма опозиция, нито един народен представител не е гласувал против промяната на Закона за енергетиката и по този начин е отворена Кутията на Пандора, а в законодателната и изпълнителната власт няма нито един човек, който разбира от енергетика. "На рождения ден на премиера няма да разрежем лентичката на Балкански поток, въпреки датата по документи е 1 януари 2020" - допълни тя. 

Ганчева оспори твърдението на енергийния министър Теменужка Петкова, че енергийните предприятия са печеливши. "Да, към 2019-та има печеливши. Тази година България ще загуби 230 милиона само от транзит. "Булгартрансгаз" за цялата минала година има малко над 100 милиона лева печалба. Към края на тази година дружеството, благодарение на светлото управление на министър Петкова и на премиера Борисов ще бъде, за пръв път откакто е създадено, на загуба. Тези загуби ги плащаме всички ние" - коментира тя.

Миналия петък АБВ е внесло писмо до главния прокурор с искане да се провери защо "Булгартрансгаз" е забавило с 5 години изграждането на газопровод до Свищов. През това време стойността от 9.7 милиона лева е станала над 20 милиона. 

Председателят на партията Румен Петков допълни, че със закона на всички абонати на "Овергаз" и "Ситигаз" е забранено да се върнат пари. 

"Някой трябва да каже на абонатите на "Ситигаз" в Пловдив с какво са по-лоши българи от останалите българи? Законът гарантира, че до тях няма да стигне една стотинка. Това са десетки хиляди абонати в областта. С какво те са по-глупави, по-лоши? Те са действали съобразно законите и сега изведнъж Борисов на тях им казва: "Вие мене не ме интересувате, вие за мен не съществувате". Не че на другите ще им се дадат пари, но на тези със закон им е забранено да се върнат пари" - каза Петков.

Той допълни:

"Голямото престъплението на Борисов е, че не е допуснал "Булгаргаз" да предоговори цената на газа миналата година октомври, за да може Цветелина Бориславова и един друг и още двама да внесат няколко контейнера с газ, да го продадат на скъпите цени. 

Пловдивчани трябва да знаят: Борисов закла абонатите на "Ситигаз". В закона записа, че няма да им се върне една стотинка. Точка. Техния интерес, тези граждани не съществуват. Как нито един пловдивски депутат не стана и не каза: 

"В Пловдивско има няколко хиляди абонати на Ситигаз. Те с какво са виновни, че са живели в рамките на закона, че сега ние със закон забраняваме те да бъдат възмездени?" Никой! В Плевен е същото."

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кажи в какви контейнери е дошла скъпата газ,невеж пиклив боклук. И кажи Ситигаз на кой е червен боклук.Сашо Дончев пак ти е платил да лаеш политически труп.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: