Лоши новини за част от бандата на неуловимия мощен бизнесмен от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:07 / 12.11.2019
10463
4-ма души от бандата за производство на нелегални цигари на А.А. ще влизат в затвора за година и два месеца, а други 8 ще бъдат наказани условно. Това е записано в споразумение между тях и Специализираната прокуратура, което съдът трябва да одобри в петък. Мъжете бяха арестувани на 4 юли при операция на ГДБОП в пловдивските села Ръжево и Труд. Тогава беше разбита най-модерната нелегална фабрика за цигари с капацитет от 2000 къса в минута и щета за бюджета от 15 млн. лв. на месец.

Лидерът на бандата А.А. не беше открит и е обявен за издирване, но 4 месеца по-късно няма и следа от него. За оперативен мениджър на нелегалната манифактура беше обявен братовчед му А.А., но съдът го пусна без мярка за неотклонение заради липса на доказателства, че има нещо общо с фабриката. Той не е в списъка на хората, които ще лежат в затвора заради нелегалната дейност. 4-ма българи - охранители, шофьори, са се съгласили да лежат зад решетките.

Това са Калоян Берберов, Красимир Венков, Стоян Байданов и Градимир Даков. Условни са наказанията за украинците и молдовеца, които са били работници в модерния цех. Там са се хранили, спали, тренирали и не са излизали навън. За двама от тях има информация, че преди години са произвеждали нелегални цигари и в друга европейска държава. Освен А.А. издирват и неговия съгражданин от Пловдив и близък приятел Ивайло Костурски, който е наел чужденците, за да работят във фабриката. И двамата са осъждани за цигари менте в миналото. А.А. - за производство, а Костурски за притежание.

Ако ги хванат, за тях ще има друго дело. Фабриката в село Труд е последната от големите нелегални манифактури, които бяха разбити в последните 2 г. от ГДБОП и Специализираната прокуратура. Преди това бяха ударени 4, контролирани според прокуратурата от Бирмите и тази в Карнобат, за която се разследва Миню Стайков, пише "24 часа". Според няколко независими един от друг източници А.А. е бил свързан с Миню Стайков и е дал информация за фабриката в Карнобат.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
18.11.2019 12 работници от нелегалната фабрика за цигари до Пловдив получиха
присъди
04.11.2019 Неуловимият мощен бизнесмен от Пловдив, който се хвали, че е пазен от много високо ниво
26.08.2019 Алкохолен бос към доскорошния си партньор от Пловдив: Отвсякъде ми казват, че ти си предателят! Мъртъв си!
17.07.2019 Още издирват боса на фабриката за нелегални цигари в Труд, има подозрения, че е избягал в Гърция
17.07.2019 Оставиха в ареста 11-те задържани от разбитата край Пловдив незаконна фабрика за цигари
06.07.2019 Искат постоянен арест за задържаните от нелегалната фабрика за цигари в с.
Труд
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).