Лоша новина от Пловдив за гръцкия гражданин Георгиос

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 25.06.2019
9260
Пловдивският апелативен съд остави в ареста гръцкия гражданин Георгиос Д., като потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.

Той е обвинен в това, че на 21.11.2018 г. в Пирея – Атика е извършил предумишлено убийство в съучастие с друго лице, както и грабеж в съучастие със същото лице, като двамата успели да избягат, а смъртта на пострадалата З. Т. настъпила няколко часа по-късно в болница.

Според гръцкото законодателство повдигнатите обвинения срещу Георгиос са за тежки углавни престъпления, за които се предвиждат наказания доживотен затвор за убийството и лишаване от свобода от 5 до 20 години за грабежа. За това на 12 юни 2019 г. гръцките власти са издали Европейска заповед за арест за Георгиос  за провеждане на наказателно преследване. В случая компетентен да се произнесе по изпълнението й е Пловдивският окръжен съд, тъй като исканото лице живее в Пловдив и е със статут на чужденец, продължително пребиваващ в България.

Апелативните магистрати постановиха, че предвид тежките обвинения и наказанията за тях, адекватна е най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия, до фактическото му предаване на държавата, издала Европейската заповед за арест. Опасността Георгиос да се укрие е налична с оглед високата обществена опасност на деянията, визирани в Европейската заповед за арест /ЕЗА/ и, съответно, максималните предвидени наказания. пределението е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).