Лидерът на АБВ Пловдив скочи на Калфин за пенсионната реформа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:38 / 15.05.2015
2755
Градският лидер на ПП АБВ в Пловдив генерал Валентин Петров разкритикува остро пенсионната реформа на своя съпартиец, министър на труда и социалната политика и вицепремиер Ивайло Калфин и най-вече частта, отнасяща се за служителите от МВР.

"Моето мнение се различа доста от това на Калфин по въпроса за пенсионната възраст в МВР. Аз лично не мога да си представя един полицай на 60 години по улиците", заяви бившият главен секретар на МВР.

Според генерал Валентин Петров пенсионната реформа у нас е тотално несправедлива при положение, че продължителността на живот на българските мъже е средно между 68 и 70 години.
"Мъжете у нас се пенсионират на 65 години. На практика излиза, че те работят и плащат социални осигуровки повече от 40 години, за да вземат след това 3-4 години някакви пенсии. В същото време в ромските и турските махали 80-90% се пенсионират още на 32 години, а броят на получаващите инвалидни пенсии у нас надхвърля 700 000 души", коментира още генерал Петров.

Бившият главен секретар на МВР допълни, че дори и лоша, пенсионната реформа на Ивайло Калфин е засега единствената реална, предложена от сегашното правителство. 

Ген. Валентин Петров разкритикува остро министрите от Реформаторския блок и най-вече тези на икономиката, където се занимавали само със смени на директори и директорски бордове и взривовете в Иганово, на образованието и правосъдието, които според него били пълна катастрофа. 

"Чудно ми е как РБ с 20 депутати има цели шестима министри в сегашния кабинет", каза още ген. Петров.


Източник: в. "Труд"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Приеха отчета на програмата за въздуха без кмета и ресорни замест...
Свидетелка спъна делото срещу бившия полицай, убил баба си от бой...
Катастрофа на пътя Пловдив-Карлово, загинала е жена
Незагасена цигара в стаята на санитарите е предивикала пожара в У...
Министър Цоков преряза лентата на новата зала в ПУ
Три пожарни са гасили пламъците от ПТП-то на "Голямоконарско шосе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).