Лекарският съюз се събира на конференция в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 08.06.2008
1130
Национален съвет на Българския лекарски съюз ще се проведе днес в хотел "Санкт Петербург" от 13 часа. На него ще бъде оформена обща позиция на съсловните организации по подписания вчера колективен трудов договор, каза председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов. Преди да се чуят мненията на всички засегнати от споразумението, не може да се коментира как ще реагира съсловието, но протести не са изключени, смята Кехайов. Той нарече "популистичен" документа, подписан от Министерството на здравеопазването, синдикатите и работодателите.

"Попитайте един началник на клиника, който ръководи лечебната дейност и оперира всеки ден, дали ще работи за 750 лева заплата", даде пример председателят на лекарския съюз. Според него представителят на "Подкрепа" д-р Евгени Душков и друг път е подписвал споразумения, увреждащи интересите на лекарите, например за намаляване на цената на клиничните пътеки, с което пряко спада и заплащането на лекарите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).