Лекарка напуска дежурството си по-рано, през това време умира пациент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (78)
21:16 / 21.11.2011
17224
Лекарка изоставила тежко болен, за да не закъснее за частния си кабинет. През това време пациентът умира в болничната стая пред очите на съпругата си. Това е поредният случай на лекарска небрежност, регистриран в Националната пациентска организация. Оттам са сезирали и прокуратурата, която е започнала проверка. Драмата се разиграла в края на март в Клиниката по гастроентерология към УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив, където бил настанен с чернодробна цироза 57-годишният Георги Соколов. До леглото му непрестанно бдяла съпругата. 

В злополучната сутрин дежурната лекарка д-р Гергана Ангелова обаче бързала за частния си прием в друга клиника, затова напуснала дежурството си около час по-рано. През това време състоянието на болния се влошило и жена му потърсила лекар. Тъй като такъв липсвал, се наложило реанимацията да бъде направена от три медсестри. В 7 часа и 3 минути Георги обаче починал. За случилото се било докладвано на утринния рапорт. 

Шефът на клиниката доц. Николай Кръстев обаче си затворил очите и обяснил на колегите си, че д-р Ангелова се е разкаяла и затова й простил, разказа д-р Ефсимия Чолакова от клиниката. След известно време лекарката отново се провинила и била дисциплинарно уволнена. Тя обаче се заканила да съди болницата за неправомерно освобождаване.


Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (78)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).