Лекарите излизат на протест утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:34 / 14.05.2014
3101
8 000 лентички с българското и европейското знаме ще сложат на реверите си пловдивските медици утре. Лекарите във всички болници и ДКЦ-та в Пловдив и областта със сигурност ще протестират, това заявиха от ръководството на БЛС в града. Датата е избрана за общоевропейски протест на медиците.

Председателят на колегията д-р Георги Кръстев обясни, че те настояват за незабавно отпадане на Постановление № 94 на МС, което променя условията за работа в лечебните заведения.

Прогнозните бюджети стават дефинитивни, смятат лекарите и допълват, че поради недофинансиране, системата ще се срине през последните месеци на година. Заетите в здравеопазването ще излязат утре от 12,30 часа за един час от лечебните заведения. По последни данни задълженията на болниците са около 400 млн. лв.

Д-р Кръстев добави, че държавата плаща едва половината от задълженията си за осигуряване на учащи и пенсионери, а това създава условията за дефицит в НЗОК. 

Той допълни, че ако до 30 май исканията за спешна актуализация на бюджета не бъдат изпълнени БЛС ще проведе национален протест и ще бъдат поискани оставките на ръководството на МЗ и НЗОК. От пациентските организации обявиха, че също подкрепят лекарите в протеста им.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).