Легендарният архитект Шинков на посещение в парламента

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:18 / 19.06.2015
2676
Народният представител от ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров разведе из парламентарните кулоари архитекта и негов приятел Любомир Шинков.

Днес известният пловдивчанин, проектант на емблематичните за Пловдив кино "Комсомол", мемориалния комплекс "Братска могила", на преизградения изцяло през 1987 година манастир "Св.Св. Кирик и Юлита" край Асеновград, както и знаковата за по-възрастните пловдивчани спирка срещу централна Поща, която за съжаление в наши дни не съществува, имаше възможност да се запознае с колеги - народни представители на Здравко Димитров, да разгледа сградата на Народното събрание, както и да обсъди с Димитров идеи за развитието на Пловдив. 

Още като районен кмет на "Западен" Здравко Димитров бе подел инициатива за възстановяването на Братската могила. По негово лично настояване екип от специалисти, начело с арх.Шинков, скулпторите Георги Чапкънов и Ставри Калинов и художникът Красимир Тодоров направиха обстоен оглед и прецениха възможностите за превръщането на комплекса в модерно съоръжение. 

До момента пари за обновяването на мемориалния комплекс не са намерени. Арх.Шинков и Здравко Димитров продължават да търсят начини обаче Братската могила да стане привлекателно място за пловдивчани.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).