Лаборантката, "помагала" на пияни шофьори, отново на съд, иска оправдателна присъда

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
14:30 / 20.06.2019
7749
Шефката на лабораторията в УМБАЛ "Пловдив", "помагала" на пияни шофьори - Йорданка Димитрова, и съучастникът й - Вълко Захариев, отново се изправиха пред съда. Те обжалват наложените им от Окръжния съд в Пловдив присъди, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На първа инстанция за подмяна на проби на шофьори за наличие на алкохол в кръвта им Димитрова получи 3 години лишаване от свобода, глоба от 5 000 лева и лишаване от право да заема длъжност ръководител на "Специализирана химическа лаборатория" за срок от 4 години. Помагачът й Захариев беше осъден на 2 години и 6 месеца затвор и глоба от 4 000 лева.

Днес пред апелативните магистрати те поискаха по-леки присъди. "Никога не съм си позволявала да манипулирам проби. Спазвала съм методиката. Не съм нарушила правилата. Моля за оправдателна присъда. Ако ли не, нека е условна, защото имам малко дете", заяви пред съда самата Димитрова.

Пред съдебния състав защитата на Димитрова обяви, че не е доказано по безспорен начин, че клиентката й е виновна. Тя е работила почти 10 години в лабораторията и през цялото време е работила по една и съща методика, но в морално остаряла материална база. Димитрова не подозирала за случващото се с кръвните проби, всичко било по инициатива на Захариев. Той представял информация на шофьорите, на базата на която ги убеждавал да дадат пари.

Адвокатът на Захариев - Йордан Давчев, поясни, че не е ясно на каква доказателствена основа е прието, че клиентът му е подбудител, защото според показания на свидетел по делото "Дамата (Димитрова - б.а.) предложи да ходим по домовете на хората".

Стана ясно в съдебната зала, че са взети подкупи само от 4-ма шофьори на стойност 3400 лева, за което Захариев си е признал. За останалите "потърпевши" шофьори няма нито дадени, нито взети пари, тоест няма и престъпление. Така адвокат Давчев поиска намаление на присъдата на клиента си. В кулоарите на съда той допълни, че очаква справедлива присъда. "Признавам се за виновен за извършеното. Моля да намалите присъдата ми", каза от своя страна Захариев в залата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).