Къщата на загадките вече и в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
15:21 / 23.01.2015
10259
Domus rebus или Къщата на загадките вече е в Пловдив. Първият логически лабиринт в града на тепетата отвори врати на 3 ноември миналата година и набира все по-голяма популярност. Това разказа пред Plovdiv24.bg създателят на бутиковата игра тук Натали Симеонова.

В Къщата на загадките, която е срещу сградата на община "Родопи" в Пловдив, се решават ребуси, загадки, логически задачи. Те са с определен лайт мотив - в Пловдив мотивът е любовта. Целта на играта е да се намерят и решат всички загадки, които се появяват по пътя на участниците до финала и така двама влюбени да се съберат на едно място.

Играта е за минимум двама души, т. е. екипна, а един екип включва от двама до петима души. Екипът разполага с един час, за да финишира, а единствените изисквания към участниците е да имат логическо мислене, да работят в екип, да са бързи и сръчни.

"Идеята да създадем Къщата на загадките се роди, след като посетихме подобна в Германия. Идвайки в България, се оказа, че такава къща вече има в София. И всъщност ние решихме да създадем втората в България Къща на загадките. Към днешна дата вече има 4 подобни игри в столицата, една тук, по една във Варна и Бургас като не всички са създадени от българи", разказа Натали Симеонова и с усмивка добавя, че до момента около 30-40% от посетителите им са успели да се справят в играта.

С интериора на Натали и съпругът й им помагат други двама пловдивчани - графитърите Алис и Броу. И сега Къщата е превърната в приказка, а на 3 ноември 2014 г. е отворила врати.

По думите на Натали играта е подходяща за хора от 9 до 99 години. Така например вече жена на 71 години е посетила Domus rebus, тя е и най-възрастният участник. Интерактивната игра е посетена и от три бременни дами, една от които в 9-ия месец.

"Задължително след края на играта участниците ни питат кога можем отново да играем", коментира Натали и обясни, че няма нужда от време между първата и втората игра, но след като вече е изиграна, не е интересна. Именно заради това със съпруга й обмислят втора стая, за да е интересна за редовните им посетители. Втората стая ще има различен лайт мотив, т. е. ще е с различно трасе - The house of cards или Къща на картите.

Нещо много важно, което трябва да знаят участниците, е, че разполагат с час време за игра, не са заключени и могат да излязат по всяко време, но това така и не се е случвало. Участниците, преди да се впуснат в приключението, имат инструктаж и влизат в Къщата на загадките с вързани очи, без телефони или други предмети, само с очила за четене, ако някой използва такива.

"Сляд края на играта пък всички се снимаме. Имаме и стена на славата, където всеки участник оставя послание, подпис", обясни Натали.

Разбира се и цената на това удоволствие не е маловажна. Тя варира от 50 до 80 лв. в зависимост колко са участниците. Ако са двама, цената е 50 лв., ако са трима - 60 лв. и т. н. При максимален брой участници - екип от петима души, цената за час игра е 80 лв. Тази сума се разделя между всички участници.

"Цената е сравнима с билетите за кино или театър", каза още създателката на първата в Пловдив Къща на загадките.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).