Курс по ендоскопска дисекция организираха УМБАЛ "Свети Георги" и МУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:47 / 18.12.2017
3319
Високоспециализиран курс "Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни пътища върху кадавър" за оториноларинголози и специализанти по оториноларингология организираха през уикенда Високотехнологичният център за трансфер на знания и здравни технологии с Интегрален център за лечение на тумори и травми на глава и шия в УМБАЛ "Свети Георги" и Катедрите по ушно-носно-гърлени (УНГ) болести и по анатомия, хистология и ембриология към Медицински университет - Пловдив.

Ръководители на курса бяха проф. д-р Карен Джамбазов, дм, изпълнителен директор на УМБАЛ "Свети Георги" и ръководител на Катедра по УНГ болести, и проф. д-р Стефан Сивков, дм, зам.-ректор на МУ - Пловдив и ръководител на Катедра по анатомия, хистология и ембриология. Модератори на курса бяха проф. д-р Диляна Вичева, дм - специалист по УНГ болести и председател на Българското ринологично сдружение, и доц. д- Христо Златанов, дм - началник на отделение в Клиниката по УНГ болести на ВМА - София.

В специализираното обучение, което се проведе в Катедрата по анатомия, хистология и ембриология, се включиха 15 специалисти оториноларинголози и специализанти по оториноларингология. Курсът "Ендоскопска дисекция на нос, околоносни кухини и слъзни пътища върху кадавър" се проведе със съдействието на Българското национлно сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия, Българското ринологично сдружение и "Ел Дора" ЕООД - представителят на Karl-Storz Endoskope GmbH за България, осигурил работните станции за осъществяване на дисекциите.

"Целта на курса бе младите специалисти да повишат квалификацията си и и да придобият практически умения в съвременното оперативното лечение при заболявания на носа, околоносните кухини и слъзните пътища", обясни проф. д-р Карен Джамбазов. Обучението е и подготовка за предстоящия курс по ендоназална хирургия на тема "Диагностика и хирургично лечение на параназалните синуси и слъзните пътища с функционална ендоназална хирургия", който ще се проведе в Интегралния център на УМБАЛ "Свети Георги" в периода 6 - 9 март 2018 г. и ще включва т. нар. live surgery с гост оператори и лектори от чужбина и водещи специалисти от България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).