Купувачите предпочитат по-малки, но качествени жилища, "Роял сити" остава фаворит за пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:32 / 26.01.2017
7799
Добрата ипотечна политика на банките и спадането на лихвите по ипотечните кредити раздвижи пазара на недвижими имоти. Брокерите прогнозират ситуацията да се запази и през 2017 г. и я определят като "точният момент да покупка". Съживяването на жилищния пазар е устойчива тенденция през последните месеци, а инвестицията в жилищен имот е предпочитана алтернатива на банковите депозити. 

В търсене на по-добра доходност за парите си, хората със спестявания започнаха да инвестират в имоти. Най-често сделките са с цел покупка на собствено жилище, но не са рядкост и покупките с инвестиционна цел и последващото отдаване на жилищата под наем. Тенденцията се забелязва във всички големи градове. 

Според консултанти инвестицията в жилище в момента би донесла по-висока доходност от депозит в банка. Ако имотът е качествен, ново строителство и с добро местоположение, то притежава потенциал и да повиши стойността си. 

От инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп потвърдиха настроенията на пазара и съобщиха за нарастване на интереса към жилищния проект Роял сити в Пловдив. Комплексът разполага с просторни и комфортни апартаменти с различна големина, наличен е подземен и наземен паркинг, зелени площи. За разлика от други проекти на пазара, които са в строеж жилищата в Роял сити са вече напълно готови.

Сградите са изградени със съвременни и качествени материали, многокамерна PVC дограма, отлична топло - и шумоизолация. Допълнително предимство, което предлага Роял Сити е професионалната поддръжка на общите части, перфектната прилежаща инфраструктура към комплекса, както и осигуряването на всички възможни услуги, които правят мястото приятно за живеене. Наличието на детска площадка, занималня за ученици и ресторант допълнително улесняват бъдещите собственици като им дават гаранция за добро прекарване на свободното време и създават добра социална среда, която е предпочитана от младите професионалисти.

Все повече хора смятат, че е по-изгодно да се изплаща ипотека, отколкото да се живее под наем. Доказателство за това е и отчетеният ръст от Агенцията по вписванията за последното тримесечие на миналата година. Само в Пловдив за периода са сключени почти 5 500 сделки, което е с 40% повече спрямо третото тримесечие и с 8,7% в сравнение с четвъртото тримесечие на годишна база. Общо за цялата 2016 г. са сключени 16 833 сделки, което е с 5,2% повече спрямо 2015 г. Ръстът на сделките в последното тримесечие на миналата година се запазва и в национален мащаб.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка
Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).