ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кучетата от пловдивския приют имат право да не харесат своя осиновител
Автор: Цвети Тончева 11:01 / 04.10.2022Коментари (1)4038
© Plovdiv24.bg
Безстопанствените кучета от Общинския приют също имат право да избират стопанина си, разказа пред журналисти д-р Веселин Бекирски, управител на Приюта за безстопанствени кучета към Община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В Зооветеринарния комплекс в Пловдив са създадени условия за това кучето и стопанина да се харесат, като прекарат известно време заедно на специална площадка. "Понякога и кучетата не проявяват интерес към даден човек“, каза д-р Бекирски. На тази площадка те могат да прекарат колкото време искат заедно и да се усетят дали са един за друг. Трябва да има емоции и от двете страни.

В Приюта за безстопанствени животни в момента е пренаселено над капацитета от 91 места, каза директорът на ОП "Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев. 

Днес там честват Международния ден на бездомните животни. По този повод всяка година се организира Ден на отворените врати. Гостите имат възможност да се запознаят с кученцата, а всеки посетител ще получи като подарък специално изработен комикс . "Денят се организира с идеята повече хора да дойдат,  да разгледат и ако си харесат някое куче, да си го вземат. Тук всяко животно очаква своят стопанин и нов дом“, посочи Божев.

В приюта "Приятел завинаги“ има две основни групи кучета – селски и градски. Едните се гледат в апартаменти, а другите са за селската къща.

"Хората, които търсят селски кучета имат различни изисквания – едни искат те да са дребни и да лаят повече, други - да плашат съседите. Приютът има кучета за всички", разказа още д-р Бекирски.  

"Много от хората, които идват казват, че ще им е за първи път. С тях водим дълги разговори за това как да се грижат за кожата, ноктите, ваксини и други неща, които трябва да правят. С тези, които вече са гледали куче е много по-лесно. Хората често имат и притеснения. Ако те не са от материално естество има начини да се справят. Но ако се притесняват дали ще се харесат, ето затова е тази площадка", посочи още д-р Веселин Бекирски.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудесна е инициативата, поздравления. Това е позитивна новина, а този вид дейност стимулират положителните прояви и хуманното отношение към животните, което модифицира в такова и при взаимоотношенията с хората. Може би е идея приютът да се спонсорира и подпомага от благотворители и любители на животни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: