Кръгови кръстовища и светофари на пътя Пловдив-Пещера?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
12:33 / 09.01.2018
6629
Експерти от полицията, местната власт и областно пътно управление ще анализират състоянието на преминаващия през Пловдивска област участък от третокласен републикански път Пазарджик - Пещера. Съвместното решение бе взето на проведена среща в края на миналата седмица по инициатива на директора на ОДМВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков и областния управител Здравко Димитров. Присъстваха също и заместник-кметът на Община "Стамболийски", кметовете на град Кричим и селата Йоаким Груево, Кадиево, Куртово Конаре, Оризари, началникът и служители на РУ - Стамболийски, инспектори от пловдивския сектор "Пътна полиция" и представители на Областно пътно управление. 

По време на разговорите бяха обсъдени редица възможности за подобряване безопасността на движение и предотвратяване на тежки пътни произшествия по преминаващия през Пловдивска област участък от третокласния републикански път Пловдив - Пещера /ІІІ-375/. В краткосрочен план от Областно пътно управление бе поет ангажимент за своевременно прочистване на крайпътната растителност. Готовност за насищане с полицейски екипи, засилен контрол над скоростта с помощта на мобилни видеокамери и строги санкции спрямо нарушителите бяха заявени от директора на областната дирекция на МВР. 

За осъществяване на проекти в дългосрочна перспектива за евентуално изграждане на възпрепятстващи съоръжения, кръгови движения, светофарни уредби и сигнализация, бе създадена организация да стартира оглед на пътната отсечка. След задълбочен анализ на състоянието й от експертна комисия с представители на полицията, местната власт и пътно управление, ще бъдат разгледани конкретни предложения и възможности за тяхното финансиране.

Според статистика от сектор "Пътна полиция" на територията на Община "Стамболийски" през 2017 година са регистрирани 48 пътнотранспортни произшествия с 8 загинали и 72 ранени. В сравнение с предходната 2016 година се отчита спад на катастрофите с 20 и на ранените - с 23, а броят на жертвите е запазил същата стойност. За същия период в прилежащия участък, от 16 км до 23 км, на третокласния републикански път ІІІ-375 /Пазарджик - Пещера/ са възникнали 15 катастрофи с 7 жертви и 19 пострадали, като за 2016 година е имало 13 ПТП с 5 загинали и 20 ранени.


Виж коментарите (4)

Още по темата (10):
21.10.2019 Известна адвокатка през сълзи: От семейството остана само един четворен
гроб
27.06.2019 10 г. затвор за надрусания бизнесмен, убил зам.-кметицата на Кричим и цялото й семейство
04.04.2019 Надрусаният бизнесмен, убил зам.-кметицата на Кричим и цялото й семейство, готов на решителна крачка
04.04.2019 Бизнесмен замесен в зловещото ПТП край Пловдив, в което загина цялото семейство на зам.-кметицата на Кричим
14.01.2018 Още черни новини! Почина и бащата от ужаса край Йоаким Груево
27.12.2017 Запис доказа: Камионът е виновен за смъртта на кметицата на Кричим и децата
й
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).