Криминогени вършеят из Пловдив, бъдете внимателни!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:36 / 29.11.2017
15218
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителни актове спрямо трима рецидивисти за извършени грабежи - престъпление по чл. 199 ал.1 във връзка с чл.198 ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Ангел П., на 36 г., е предаден на съд за това, че при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - златен синджир и златна висулка във форма на сърце, всичко на обща стойност 390 лева, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил сила.  

На 9 септември 2017 г. в Пловдив на бул. "Руски" обвиняемият проследил 76-годишна жена, която се движела в посока Централна гара. Той видял, че носи златен синджир, приближил се и дръпнал украшението. След това избягал, като продал за 100 лева в заложна къща отнетите златни бижута. В резултата на проведените оперативно-издирвателни мероприятия обвиняемият Ангел П. е бил задържан от органите на МВР на 16 септември 2017 г.

Обвиняемият Таско В., на 22 г., е предаден на съд за това, че при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи от владението на другиго, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това заплашване. На 28 август 2017 г., в Пловдив, обвиняемият Таско В., забелязал 17-годишно момче да чака автобус на спирка в "Изгрев". Той се приближил към него, извадил нож и поискал парите му. Заплашил го, че ако не ги получи, ще използва ножа, като вдигнал ръката си, замахнал, без да го удари. Пострадалият извадил от джоба си банкнота от 10 лева, с които средства обвиняемият отишъл и си купил хероин. Той е осъждан многократно.

Обвиняемият Димитър Й., на 26 г., е предаден на съд за това, че при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ от владението на другиго, с намерението противозаконно да я присвои, като употребил за това сила. До момента обвиняемият е осъждан 12 пъти, като е изтърпял последното наказание "лишаване от свобода" на 21 септември 2017 г., когато е бил освободен от затвора.

На 1 октомври 2017 г., в Пловдив, обвиняемият Димитър Й. проследил по ул. "Кавала", непознат мъж, който се прибирал в квартирата си. Обвиняемият го настигнал, застанал пред него и с дървена пръчка, с дължина около 50-60 см, го ударил два пъти по главата. Пострадалият паднал на земята. Обвиняемият издърпал от ръката му мобилния телефон, пребъркал джобовете на панталона му за пари, но не намерил и избягал. Общата стойност на отнета вещ е 450 лева. Спрямо всеки един от тримата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и те се намират в затвора в Пловдив.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).