Криминален тип се изнерви максимално по време на процес в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
14:26 / 23.03.2022
2639
Подсъдимият Джамал Аликов по дело за закана с убийство срещу надзирател влезе в спор с кварталния полицай в родния му град, въпреки че е на подсъдимата скамейка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Полицаят от Пещера Николай Ненков бе призован в съда, за да свидетелства по делото срещу Джамал Аликов.

В момента, в който той спомена пред съда, че подсъдимият е рядко "избухлив и агресивен“ и се "движи в криминалния контингент“, Джамал не се въздържа и едва изчака съдията да му даде думата. "Вие откъде имате тази информация и да не мислите, че аз съм длъжен да ви повярвам. Аз казвам, че не е така“, каза затворникът.

Полицаят се опита да обясни, че информация за него се събира в МВР още от 1999 година. Аликов обаче отново контрира, че последните 15 години той не е пребивавал в България.

"В какво се изразява моята агресия, към кого съм бил агресивен?“, продължи да пита подсъдимият. "Говоря ви на база на данните за Вас в нашата система, тази на МВР“, каза отново полицаят. "Нямам нито едно дело за кражба“, добави Джамал. Неговата лична защита, въпреки присъствието на служебния му защитник, продължи до края на заседанието.

Спореше за това какви са правомощията на съдебната охрана и на надзирателите, кой за какво точно отговаря и при предаване на затворник от едните на другите, кой упражнява контрол на багажа му, до колко килограма трябва да тежи личният им багаж, когато ги местят на друго място и какво не трябва да носят в багажа си. Върхът на всичко беше репликата му: "Ако аз избягам от затвора, след като сте ме предали за конвой, чия е отговорността?“

Стана ясно по делото, че на 27 май 2020 година, когато Джамал трябвало да бъде преместен от затвора в Пазарджик за лечение в София, той помъкнал със себе си 30 кг багаж при разрешени едва 10 кг.  Съдебната охрана, в присъствието на надзирателите, го помолили да редуцира багажа си, но той отказал. Тогава именно се стигнало до пререкания с ръководителя на Съдебната охрана и частен обвинител по делото Найден Иванов.

Подсъдимият започнал да прережда багажа и да крещи, възникнал конфликт, разменили си реплики. Тогава именно Джамал викал срещу Георгиев: "Кръвта ти е черна, ти си черен“ и още куп обидни реплики, които свидетелите не пожелаха да назоват. Отправял му и куп пожелания за лоши неща, които да се случат в живота му.  

Частният обвинител поиска по делото да бъдат събрани още доказателства за това дали Аликов има други административни нарушения, докато е в затвора, а именно дали е рушил имущество. От свидетелските показания се изясни, че той е чупил стъкло на павилион в затвора при друг случай.

Джамал отново се намеси с думите: " Да, аз съм нарушител, многократно съм залавян с мобилен телефон в затвора. Да, чупил съм стъкло на будки в затвора, но това какво отношение има към процеса?“

После поиска по делото да бъде разпитан аржентинецът с испанско гражданство Фернандо Кастро, който можел да каже повече неща за неговия характер.

В крайна сметка съдът реши, че делото не е изяснено откъм фактическа страна и ще трябва да бъде призован още един пряк свидетел – надзирател, който днес отсъстваше поради болест. Съдията отказа да бъде разпитан свидетеля Кастро, под предлог, че това не е необходимо и е вън от предмета на доказване по делото.

Бе изискана и справка от затвора в Пазарджик за това дали са налице други прояви на подсъдимия, свързани с нарушаване на вътрешния ред. Делото бе насрочено за 22 юни, от 10 часа.

Джамал Аликов е обвинен за престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.2 вр. ал.1 от НК за това, че на 27.05.2020 година в Затвора – Пазарджик се е заканил с убийство на длъжностното лице Найден Иванов, назначен в ОЗ "Охрана“ към МП, при изпълнение на службата му, като това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Подсъдимият е и с второ обвинение за престъпление по чл.325, ал.2, предл.3-то във връзка с ал.1 от НК, за това, че на същата дата 27.05.2020 г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в крясъци и отправяне на обидни думи и действия към длъжностно лице, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Припомняме, че Аликов излежава присъда по обвинение за въоръжен грабеж в офиса на строителния предприемач Спас Спасов в Пазарджик, извършен през 2015 година. Аликов е бил с още двама свои другари - Васил Атанасов от Пловдив и аржентинецът с испанско гражданство Фернандо Кастро. Те са откраднали 66 хиляди лева, мобилни телефони и близо килограм злато. Били са маскирани и въоръжени с пистолети и автомат "Калашников“. По време на нападението в офиса е било и семейството на строителния предприемач Спас Спасов.

При опит за съпротива, братът на Спасов, който също е бил там, е бил прострелян в крака, а останалите били завързани с тиксо и свински опашки.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
26.04.2024 Маски, стрелба и тиксо върху устата: По 20 г. затвор за пловдивчанин, пещерец и испанец след екшън като по филмите!
27.08.2020 20 години затвор за пловдивчанин след обир като по филмите!
29.08.2017 Съдят пловдивчанин за въоръжен грабеж
11.01.2016 В Пловдив задържаха испанец за опит за убийство
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).