Кралска кобра и най-голямата боа идват на "Зоо ревю" в Панаира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:37 / 27.10.2011
1889
Единствената у нас кралска кобра и най-голямата боа в България ще бъдат показани на Панаира на домашните любимци "Зоо ревю" от 28 до 30 октомври в палата 8 на Международен панаир Пловдив. По традиция на него може да се видят кучета, котки, гълъби, канари, папагали, декоративни птици и рибки, влечуги, тарантули и скорпиони.

Тази година ще има повече бозайници като за първи път ще гостуват декоративно козле и сибирски катерици. Екзотичните змии са част от експозицията на терариум "Пловдив".

Кралската кобра е само на 2 месеца, но ще бъде поставена зад специални заграждения, защото е опасна. Боата е гигантски екземпляр с дължина 3 метра и тегло 20 килограма. Новост сред експонатите са аквариумът с корали и декоративни риби, гущер със син език, брадат дракон, зелена анаконда. 

По време на "Зоо ревю 2011" ще се проведе Национална изложба на канари с международно участие, където ще има над 500 екземпляра от България и 40 от Италия. Цветните и фигуративни канари с къдрави пера са атракцията на тази изложба. 200 гълъба от 100 породи ще допълват картината на пернатия свят.

За първи път в рамките на Панаира на домашните любимци се организира догшоу "Аз и моето куче" по инициатива на Фондация за защита на животните "Шарко". Тя е подготвила изложба "Изумителни мелези", конкурс "Шарко търси таланти", в който кучета и техните стопани ще демонстрират спосбностите и талантите на четириногите питомци, модно ревю, фотоизложба и различни забавни конкурси. Арена на шоуто, което ще се вихри на 30 октомври от 11 до 14 ч. е палата 8 на панаирния комплекс. 

Тя ще бъде отворена за посетителите на "Зоо ревю" всеки ден от 9 до 18 ч, а в неделя - до 16 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).