Край на шумното събиране на боклука рано сутрин! Нови сметовози тръгват из Пловдив!

Автор: Мария Морунова
Коментари (15)
13:23 / 31.10.2014
9548
"В Пловдив в следващите три месеца ще влязат в употреба нови сметовози. Те ще са еднакво брандирани с логото на общината и най-важното, тихи. Пловдивчани вече ще забравят за шума от почистващите машини рано сутрин". Това заяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той припомни, че освен сметовозите, общината закупи още 2 миячни и 2 метачни машини на стойност около 2 млн. лв. 

До две седмици се очаква община Пловдив да сключи договор с подизпълнителя на ОП "Чистота", който да й помага за почистването на града. Подизпълнителят ще е досегашният КМД, тъй като са единствената явила се на конкурса фирма. 

Припомняме, че поръчката е на стойност около 40 млн. лв. и е за почистване и сметоизвозване на община Пловдив в следващите 4 години. Сред основните изисквания е машините на подизпълнителя да са с минимален стандарт за екологичност евро 5. 

Освен това новият договор предвижда подизпълнителят да поддържа по-малко машини - 65, а не както до сега над 100. В същото време контрактът ще запази разпределението за кои райони да се грижи подизпълнитялет и за кои ОП "Чистота". КМД поема, както и досега "Централен", "Тракия", "Източен", "Западен" и "Северен", а "Чистота" - само "Южен".

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).