Край на фалшивите медицински бележки в пловдивските училища!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:56 / 16.10.2017
10842
Под лупа се гледат медицинските бележки на ученици с над 50 часа отсъствия, съобщи шефката на здравната инспекция в Пловдив д-р Ваня Манчева. Целта е да се сложи край на фалшивите болнични и да се върнат децата в класните стаи. "Ако се установи, че документът не е издаден от общопрактикуващия лекар и е подправен, на ученика се начисляват неизвинени отсъствия. Недобросъвестни джипита ще се санкционират от здравната каса", каза д-р Манчева.

Някои директори на учебни заведения разбрали погрешно, че на електронната поща на РЗИ трябва да се подават всички медицински бележки и я залели. Наложило се от инспектората по образование да информират допълнително, че става въпрос само за дългите болнични, пише "24 часа". Здравната инспекция е била атакувана и от родители, които се оплакали, че класни ръководители не искали да приемат медицински бележки заради различен цвят от белия. 

"Няма изискване каква да е бланката. Важното е да истинска", уточни д-р Манчева. По думите й, тъй като от първия звънец е изминал само месец, все още няма болнични на ученици за дълги периоди. Очаква се да броят им да скочи през декември-януари, когато грипните вируси са най-активни.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).