Край на безплатните концерти на "Капана фест"

Автор: Диана Бикова
Коментари (6)
20:43 / 22.04.2024
8992
Концертите на "Капана фест", който ще се проведе от 9 до 12 май, ще са с билети, съобщи за Plovdiv24.bg организаторът на събитието Никола Сивков.  

"Капана фест 2024 беше оставен извън културния календар на Община Пловдив и не получи финансиране, което ограничи сериозно наличния финансов ресурс. Липсата на подкрепа наложи промяна на концепцията за пролетно-летния фестивал. Вместо да останем без голяма сцена и музикална програма, ние създадохме взаимополезна партньорска стратегия, чрез която обединихме сили с други концертни и фестивални оператори. Ние обезпечаваме събитията технически, а нашите партньори ще организират четирите фестивални вечери", обясни Сивков. Той увери, че всички останали активности от фестивала остават отворени и без вход. 

В предишни години музикалната програма е струвала около 70-80-90 хиляди лева. От общинатаа са отпускали 40 000 лв. и с тези пари са покривани хонорарите на изпълнителите. 

"Предоставил съм контактите си на съорганизаторите от "Ядрото", които ще продават билетите. Хората обичат фестивала и вярвам, че ще се случи и тази година" - допълни Сивков. Той е прехвърлил на друг оператор и музикалните права.

Неотдавна стана ясно, че "Капана фест" и "Базар Капана" ще се провеждат като две отделни събития. Базарът ще бъде от 1 до 6 май, а фестивалът - от 9 до 12 май.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).