Костадин Димитров от ГЕРБ: Възстановяваме закритите басейни в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:34 / 17.10.2011
4578
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Симон Боливар":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През следващия мандат на управление на Пловдив от ГЕРБ ще работим приоритетно за възстановяването на закритите басейни в града. В хода на предизборната кампания на сайта на кандидата ни за кмет Иван Тотев и в анкетата "Иван Тотев пита" постъпват много въпроси относно състоянието на басейните и условията за плуване на закрито. Това заяви кандидатът за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ Костадин Димитров. Той допълни, че заради големия интерес към плуването, както и заради плачевното състояние на базата, възстановяването на съоръженията на закрито е включено като важна цел в предизборната програма на ГЕРБ.

В момента в града ни има само три работещи басейни. Това са "Младост", който се използва изключително за спортни тренировки и времето за свободен достъп е недостатъчно; в училище "Димитър Матевски" в район "Тракия" и във Френската езикова гимназия, които също са ограничени за ползване от многобройните желаещи.

В същото време басейнът на стадион "Христо Ботев" е в трагично състояние. На практика две от стените му са срутени. От години съоръжението не работи, но почти всекидневно идват хора да питат за възможностите за плуване в него, сподели Костадин Димитров. Въпреки обещанията, Славчо Атанасов и досегашните управляващи в града от БСП и ВМРО-НИЕ, не са направили нищо за ремонта на тази прекрасна база. Напротив, в един от коридорите, които водят към басейна, бе настанено поредното стрелбище на общинския съветник от ВМРО-НИЕ Камен Шишманов. Това е още едно доказателство, че в отиващия си мандат спортните клубове в Пловдив не бяха равнопоставени, допълни Димитров.

Най-лошото е, че има съществуващи басейни в детски градини и училища като тези в "Симон Боливар" и "Черноризец Храбър", които са заключени и не се използват заради безхаберието на общината. А най-фрапиращото е, че от преди три години има решение на Общинския съвет за ремонт на басейна в СОУ "Симон Боливар", но общината така и не отпусна тези средства.

Въпреки трудните условия, в които са поставени, пловдивските плувци са сред най-успешните спортисти в България - клуб "Младост" води с най-много точки в класацията на спортните клубове. Тъжно е, че тези талантливи плувци вместо да се поощряват трябва да тренират при подобни условия.

Тези факти трябва да се променят и за това в Програмата на ГЕРБ и на кандидата ни за кмет инж. Иван Тотев е заложено като приоритетна цел възстановяването на закритите басейни и създаване на по-добри условия за плуването в Пловдив.


Виж коментарите (6)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).