Кошмарна гледка в Пловдив: Деца играят сред мизерия и боклуци

Автор: ИА Фокус
Коментари (8)
12:21 / 15.08.2023
4219
Ако скоро не сте били в "Столипиново" поради разбираеми причини, вижте тези скорошни кадри на квартала, споделени от гражданин в социалната мрежа фейсбук, видяхме от Plovdiv24.bg.

Там очевидно хората продължават да не зачитат кошовете за боклук, въпреки поставените допълнителни контейнери, а просто хвърлят по земята. Ситуацията се влошава все повече, а от другия кадър виждаме и как малки деца си играят сред отпадъците.

Припомняме обаче, че само преди малко повече от седмица бе организирана поредна извънредна  акция, при която бяха извозени 19 тона отпадъци от улиците "Крайна", "Мургавец", "Острец" и "Кедър". 

Директорът на общинското предприятие "Чистота" Димитър Георгиев тогава каза, че освен редовното сметосъбиране в "Столипиново" всеки ден – и в делник, и в празник, там работят и екипи с тежка техника, за да премахват незаконни сметища.

Относно днешните кадри Георгиев посочи увеличението в броя на населението като възможна причина за появата на сметища: От два месеца населението в "Столипиново" значително се е увеличило, а заедно с това и количеството нерегламентирано изхвърлени отпадъци. 

От общинското предприятие поетапно разчистват непрестанно никнещите нови сметища. До края на седмицата се предвижда поредна извънредна акция с допълнителна техника в междублоковото пространство на ул. "Сокол", което жителите пак са превърнали в сметище.

Георгиев напомни, че освен редовното сметосъбиране в "Столипиново" всеки ден – и в делник, и в празник, там работят и екипи с тежка техника, за да премахват незаконните сметища.

Велизара Ангелова

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).