Кошмар на спирка в Пловдив, оправданието - училище?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:23 / 01.03.2024
9148
Пловдивчанка повдигна доста наболял въпрос, свързан с паркирането на автомобилите, които стават все повече в нашия град. Този път казусът е относно паркирането пред спирките на масовия градския транспорт, видя Plovdiv24.bg във фейсбук групата "Забелязано в Пловдив" .

Да не би правилникът за движение да се е променил без да разбера?", пита жената, която е публикувала видео и снимка от спирката на бул. "Цар Борис III Обединител" след Тунела, посока Панаира.

"На спирка на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници други пътни превозни средства могат да спират за слизане или качване на пътници само ако не пречат на превозните средства, за които е предназначена спирката. Престоят на таксиметрови автомобили с цел очакване на пътници е забранен. Глобата при нарушение е 50 лв", гласи чл. 183. ал. 4 от Закона за движение по пътищата.

Пловдивчанин обаче успя да предизвика доста коментари с това, което написа под въпросната публикация. Според него:

"В Пловдив няма BUS ленти. Означението BUS e само за спирката. И нищо не е нарушено. Това че общината си е разграфила места за паркиране в крайна дясна лента си е нарушение на общината не на водачите. А сега видях че водача е спрял на спирката на аварийни. В нарушение е да."

"Да вече всеки може да си кара както му е кеф без да плаща застраховки данъци и без да спира на ченгетата, дори ако може е желателно да ги бие , папата отмени всички закони и държави вече сме свободни"

"Няма правилник, няма държава."

"Ежедневие. На всяка спирка е така"

"Те не, че автобусите спазват правилата. Аз лично всеки ден си ги псувам яко. По "Вапцаров" се спира на последната спирка преди кръстовището кога в дясна ,кога в лява лента. От там в лява лента почти до "Коматевско шосе", за да се изпревари колоната и яко бутане и навиране за на дясно."

Пловдивчанка обяснява причините за наличието на автомобили: 

"Предполагам, Ви е ясно, че нагоре по стълбите има училище? Старият град е забранен за родители без връзки, а децата им трябва да стигнат до училище. Деца под 12 години - трябва да са придружени от родител. Там колите спират за минута колкото децата да слезнат от колите, но явно търпимостта и разбирането към другите Ви липсва - пък било и за деца да е."

"Ела в Германия и карай в бус лентата и спри на спирка и да видиш какво ще ти се случи, прочети законите и тогава коментирай, че като ти гледам коментара ми се драйфа и всички са в нарушение не само този който е пуснал аварийките, смях, смях, смях, ужас .... и на такива им се дават книжки"

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).