Кошлуков пред Plovdiv24.bg: Румяна Толова е точният човек за Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
09:28 / 16.03.2017
7878
Румяна Толова, втора в пловдивската листа на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен", получи стабилна подкрепа от дългогодишен приятел и съратник - известния политик и тв водещ Емил Кошлуков. Кошлуков пристигна специално в града под тепетата, за да каже на пловдивчани: "Руми е точният човек". А ето какво сподели той за читателите на Plovdiv24.bg.

- Г-н Кошлуков, защо Пловдив да гласува с преференция 2 в листа 21? 

- С Руми се познаваме повече от 10 години. За нея имам впечатления и като личност, и като професионалист. Мога да кажа, че ако Пловдив я избере, тя ще негов чудесен представител в парламента. 

- Тя е кореняк пловдивчанин...

- Това е един стар въпрос в политиката, а именно - народните представители трябва да представляват хората от своя район. Хубаво е да се избират кандидатите, запознати с въпросите, които ще решават. Хубаво е да се избират кандидатите, които пловдивчани утре могат да срещнат на улицата, на които могат да звъннат, когато имат проблем.

За съжаление на избори в България всички сменят местата си. Тези, които се изпращат от софийските централи, са лоша практика и затова във всички листи трябва да има точно хора като Руми - знаещи и работещи за своя град.

Мажоритарният елемент в тези избори дава възможност да гласуваме за човек, когото ние харесваме. За да подкрепим Румяна например, зачертаваме преференция 2.

- Напоследък се появиха мнения, че парламентът не е опитно поле, визирайки многото млади и непознати лица, устремили се към управлението?

- Да, парламентът не е тренировъчен лагер. Той трябва да е крайната, а не началната спирка на един политик. Ако си се занимавал с политика дълги години, значи си натрупал опита, знанията и уменията, които са нужни, за да управляваш.

Цирковете, които гледаме на всички избори, лудият стремеж към нови, все по-млади и непознати лица е доста заблуждаващ. Политиката е призвание, а не професия, няма такава специалност депутат в университета. 

Руми обаче е минала през целия цикъл на политическата кариера и дейност. Започнала от А и Б - от най-ниски позиции до професионалист, участвал в изработването на закони, приети в парламента. Такива хора са ценни, защото могат да бъдат полезни.

Другото е пълнеж и за мен като избирател е обида да доверя някой да ме управлява, понеже съм го гледал на екрана да пее.

- Какви са реалните шансове да я видим в следващия парламент? 

- Според мене Пловдив има шанс за два мандата от РБ. Не е никак лесно и това ще зависи от пловдивчани, които ще се доверят на Руми. Затова е важно не просто да изберат номер 21 в интегралната бюлетина, а да зачертаят и преференция 2. 

Това зависи на второ място и от избора им на политика. Аз разсъждавам така - има две десни партии, които могат да влязат в парламента - ГЕРБ и РБ, и те трябва да са с максимален брой хора, ако не искаме пак да ни управлява Орешарски. 

Хора като Руми трябва да влязат, за да има шанс десницата да състави правителство и да продължи това управление, защото другото сме го виждали.


Румяна Толова е родена на 02.12.1984 г. в Пловдив. Завършила е специалност "Социология" в Софийския университет и магистратура по "Политически мениджмънт и публични политики" в НБУ. Експерт в сферата на политическия PR, рекламните и маркетингови комуникации. 

От 2016 г. е директор на общинско предприятие "Радостни обреди". Владее английски и немски език. Семейна, с едно дете. Толова е под номер 2 в листата на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" в Пловдив. Водач е бившият военен министър Николай Ненчев.



Виж коментарите (1)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).