Консулът на Украйна в Пловдив: Целият свят гледа един сеир

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
15:41 / 25.02.2022
8211
По последна информация четири автобуса с украинци, които искат да напуснат страната, пътуват към Киев. Това съобщи за Plovdiv24.bg консулът на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев. По думите му, нищо повече не се съобщава от съображения за сигурност. Няма информация в консулството в Пловдив и колко души ще пожелаят да дойдат в града под тепетата.

“Колкото дойдат, ще ги посрещнем, няма да останат на улицата, ще ги настаним. Хотели бол. За административните процедури, щом дойдат ще го мислим, няма да ги върнем", каза още Георгиев и продължи:

“Въпросът е, защо се случва всичко това. Цялата световна общност гледа един сеир. За мен това, което става в Украйна, е сеир и подигравка. Само едни голи обещания, които непрекъснато се дават, но общото впечатление е, че това е сеирджийска работа. Уж решиха нещо, но това са само някакви обещания, които ще дадат отражение догодина най-рано.

На практика, украинският народ е сам. На практика, всичко е блокирано. Един камион не може да пътува за Украйна и за Русия, това е! Бизнесът от вчера спря! Блокирани са транспортните потоци от вчера, а това ще се отрази на всички ни. Мечката като играе при комшията, нещата не са добри и за нас! Това е реалното, което става! Всичко друго са само обещания".

Според консулът на Украйна в Пловдив, изходът от ситуацията е само един - да се сяда на масата на преговорите. Но по време на преговори, на силата трябва да се покаже сила. “Покажеш ли слабост, ти си от долната страна. По-силният в случая е този, който показва мускули. А нашите, с тези меки кълки…", коментира още Георгиев.

Според него, нашето правителство също се държи “меко и никак". “Трябва да окажат реална помощ, под различни форми. Когато съседът има нужда, ти трябва да му помогнеш, а не само да обещаваш нещо мъгляво. А как да го направят? Аз не мога да давам акъл. Те затова са държавници", каза още Димитър Георгиев.

Той припомни, че тази вечер украинските граждани се събират до Централна поща в Пловдив на протестен митинг, от 18.00 часа. Очакват се и много българи за подкрепа.

"Протести срещу това безумие има и в Русия, и не само", коментира още консулът на Украйна в Пловдив.

Виж коментарите (6)

Още по темата (4441):
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
02.03.2024 Евродепутатът Петър Витанов: След две години война в Украйна не сме се приближили към мира
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).