Кондукторка свали младежи, за да развалят парите си, а автобусът духна зад гърба им!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (35)
08:23 / 09.01.2013
10937
Пореден сигнал за лошо отношение към пътуващите в автобусите на масовия градски транспорт в Пловдив се получи на редакционната поща на Plovdiv24.bg. Случката се разиграва вчера сутринта в автобус номер 113, а фирмата-превозвач е "Градски транспорт", чийто мажоритарен собственик е небезизвестният Ангел Батаклиев. Поредните "жертви" на шофьори и кондуктори този път са момче и момиче, чието провинение се оказва това, че нямат "дребни" пари, за да си закупят билети:

Здравейте, пиша ви във връзка с това, което ми се случи днес. Вчера сутринта в 7,15 ч. се качих в автобус номер 113 от началната му спирка - колелото на Централна гара и понеже нямам карта, дадох на кондукторката 10 лева, защото по-дребни нямах. Тя ми каза да си намеря, защото няма да ми върне и след като аз отказах да прося пари от непознатите за мен хора в автобуса, тя ми каза да сляза от автобуса и да си разваля парите, защото: "Вие сте длъжни да имате точни пари".

Не исках да се карам, затова слязох от автобуса с уговорката, че той ще изчака мен и още едно момче да си развалим парите. За съжаление обаче дори не бяхме стигнали до аптеката, в която ни изпратиха да ги развалим, и автобусът продължи по пътя си...

Не знам към кого да се обърна, но знам, че не съм била длъжна дори да мърдам от седалката си и се надявам да публикувате случилото ми се, за да може, ако някой попадне в моята ситуация, да не допуска моята грешка. Искрено съжалявам обаче, че тази кондукторка няма да си получи заслуженото.

Репортер на сайта се свърза с фирмата-превозвач Градски транспорт, чийто мажоритарен собственик е небезизвестният Ангел Батаклиев, откъдето заявиха:

"Разпоредена е вътрешна проверка, а от шофьора на автобуса и кондукторката са поискани писмени обяснения. При установяване на нарушения те ще понесат своята отговорност съгласно Кодекса на труда, който при подобни провинения предвижда глоба."


Виж коментарите (35)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).