Коледните празненства започват в Пловдив от 1 декември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:15 / 28.11.2011
4075
Коледата наближава ще почувстват пловдивчани още от 1 декември. От този ден стартира вълшебна Коледария в мол "Галерия Пловдив". Всеки ден до края на 2011 година посетителите на най-големия търговско-развлекателен комплекс в Пловдив и Южна България ще се наслаждават на богата програма - уникални концерти, шоу, танци, подаръци, задължително придружени от благотворителни акции. Ето и самата програма по дати: 

1 декември, от 18 часа, символично ще бъдат запалени коледните светлини и оповестено началото на Коледария в мол "Галерия Пловдив". В стартовата празнична фиеста участие ще вземат талантливи деца от школи по музика и танци. Ще пристигнат Дядо Коледа и Снежанка, заобиколени от джуджета - музиканти.

2 декември, от 18 часа, на живо изпълнения на струнен квартет.

3 декември, обедно матине - изпълнения на инструменталисти, които ще озвучат мола с празнични мелодии.

4 декември, в навечерието на големия християнски празник Никулден ще има фолклорна програма с участието на професионални състави и талантливи деца от центровете за любителско творчество.

5 декември, празничен концерт на Хора на пловдивските момчета и младежи "Стефка Благоева" в изложбения салон АРТ МОЛ ГАЛЕРИЯ /2-ия етаж, зад стената за катерене/.

9 декември, от 17.30 часа, концерт, песенен благослов "Коледа през детските очи" на формация за автентичен фолклор "Куклици" и детска вокална група "Бамбини" на 3-ия етаж, в зоната за хранене /там е разположена Българска национална кухня, Средиземноморска кухня и Царството на палачинките/. Децата инициират и организиране на Коледна трапеза, разчупване на питка, изложба кулинарни тайнства, подчинени на българските традиции.

10 декември, талантливи деца от Пловдив ще дадат старт с танцово-вокална програма на социалната акция "Жълти стотинки". Хората може да се включат в националната кампания "Жълти стотинки", като дарят своето ресто.

11 декември, от 11 часа, световният и обичан детски канал "Картун Нетуърк" гостува за първи път в Пловдив с героите от хитовия сериал "БЕН ТЕН". Акцията е съвместна с Виваком. Ще има много награди, осигурени от детския канал и Виваком, изненади и забавления.

15 декември, от 17. 30 ч., фолклорен концерт "Иде Коледа!", поднесен от фолклорен детски състав при ОУ "Димитър Матевски", носител на редица престижни награди от фестивали

16 декември, откриване на изложба на чуждестранното изкуство в Пловдив: "Площад Мароко" - представяне на живописни и пластични творби на марокански творци, мебели, ювелирни предмети, тъкани, лампи, запознаване с културата и традициите на страната /по време на изложбата ще има съпътстващи арт събития в арт салона на мол "Галерия Пловдив"/. 

17 и 18 декември, от 11 часа стартира акцията Teddy Bear Hospital съвместно със студенти от Асоциацията на студентите медици в България от Медицински университет - Пловдив. Teddy Bear Hospital е международен проект, организиран ежегодно от студенти по медицина в различни страни.

Проектът е насочен към деца на възраст 3 - 7 години. Идеята е под формата на игра да се преодолее страхът на малчуганите от "бялата манта". За целта всяко дете донася своята любима плюшена играчка, която става "пациент". Влизайки в ролята на родител, малчуганът споделя оплакванията на "детето си" и получава препоръки за здравето му от лекарите. 

24 декември, от 18 ч., музикален сет на джуджета - музиканти в къта около Дядо Коледа.

25 декември, матине "КОЛЕДА Е!" - танцово шоу, изпълнено с пищни костюми и блясъка на характерни танци от различни държави.

31 декември, матине "В очакване на Новата година!" - вокално-танцово шоу.

Дядо Коледа ще се среща с малчуганите в мол "Галерия Пловдив" от 1 до 15 декември от 17 - 20 часа, от 15 до 31 декември от 11 - 14 часа и от 17 - 20 часа.


Виж коментарите (2)

Още по темата (154):
27.02.2012 Отново свикват Кризисния щаб заради наводненията
31.01.2012 Демонтират 20-те коледни къщички пред Пощата
17.01.2012 400 лв. от благотворителна акция за онкоболните деца в Пловдив
06.01.2012 Арменците празнуват Коледа
05.01.2012 Тази вечер арменците посрещат Коледа
05.01.2012 Без бракувани храни около новогодишните празници
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).