Колата на висшата магистратка от Пловдив пометена със 160 км/ч

Автор: Васил Динев
Коментари (5)
14:48 / 02.01.2018
14737
Шофьорът от Дупница, който преди 9 месеца се вряза с шкодата си в колата на съдията от апелативния спецсъд Галя Георгиева, е карал със 160 км/ч, разказаха близки до разследването пред "24 часа". Те се позоваха на нова експертиза, която отхвърлила тезата, че мъжът е шофирал със 130 км/ч. Виктор Кирянов, който работи в строителна фирма, е обвинен затова, че на 16 март м.г. по невнимание на магистрала "Струма" блъснал отзад дайхацуто на съдийката.

Той ѝ причинил 2 тежки и 5 средни телесни повреди. Предстои обаче обвинението му да бъде променено заради по-високата скорост с 10 км/ч над разрешените на магистрала. Георгиева е карала със 70 км/ч. От прокуратурата в Радомир коментираха, че разследването все още не е приключило. Потърсен за коментар, Кирянов не отговаряше на телефона си. След тежката катастрофа Георгиева, която е от Пловдив, прекара 13 дни в изкуствена кома в "Пирогов". Счупена ѝ бе ключицата на лявата ръка, имаше контузии и на прешлени. Въпреки уплахата, след като се съвзела, съдийката продължила да шофира. По време на инцидента Георгиева бе член на Висшия съдебен съвет. През октомври мандатът ѝ изтече и тя се върна в съда. На 31 октомври тя грабна приза за смелост на полицаи и магистрати "Джовани Фалконе".

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).