Кметът сподели впечатленията си от посещението в САЩ

Автор: Диана Бикова
Коментари (6)
09:49 / 19.05.2022
2482
Управлението на отпадъците в САЩ е впечатляващо, но не е приложимо у нас. Това заяви специално за Plovdiv24.bg Здравко Димитров, който буквално преди часове се върна от САЩ. Кметът на Пловдив посети най-голямото изложение за управление на отпадъци и зелена енергия в Северна Америка. 

На изложението имало много фирми, и европейски, и американски. Голямо впечатление му направили американските машини. "Те са много големи, всички дейности са електронни, по-малко хора са ангажирани. Но не са приложими тук. Цените са много важни" - разказа кметът и със съжаление допълни, че засега само можем да мечтаем за такава техника.

Припомни, че в много държави е престижно да се работи в този сектор и посочи за пример Испания, където служителите получават едни от най-високите заплати.

Резултат от посещението в САЩ ще има, убеден е кметът Димитров. Установил е контакти с фирми от Германия и Румъния и една от САЩ и тепърва ще се провеждат конферентни разговори за евентуално бъдещо сътрудничество.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).