Кметът представи новия си заместник Георги Търновалийски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:08 / 05.10.2010
8737
Благодарностите си към БСП за предложения му Георги Търновалийски за заместник по евроинтеграцията и социалната политика изказа кметът Славчо Атанасов при официалното представяне на наследника на Ганчо Колаксъзов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според него Търновалийски е доказал себе си като професионалист, опитът в управлението на колектив от около 2000 души в НАП - Пловдив, би му помогнало за добри резултати в поверените му ресори в общината.

БСП се била представила като умна партия, като за поста издигнала добра, макар и необвързана с нея кандидатура . От 10 години градоначалникът познавал новия си заместник и бил с отлични впечатления. От негово име поиска петдневен толеранс. Зам.-кметовете Александър Долев, Александър Константинов и Петя Гогова щели да го въвеждат в работата. От него се очаква летящ старт, за да финализира трите европроекта, по които общината се надява да спечели милиони.

Георги Търновалийски е роден през 1963 г. Завършил е Търговската гимназия, а после - икономика във ВИНС - Варна. Работил е 2,5 години като икономист в КЦМ, а от 1991 г. - още от основаването на данъчната администрация, работи в нейните структура, започвайки от най-ниското стъпало и достигайки през 2006 г. до директор на НАП - Пловдив, от която длъжност беше освободен от Симеон Дянков почти веднага след като стана министър на финансите миналата година. Оттогава е бил изпълнителен директор на частна консултантска фирма.

"Не тайна, че беше уволнен по политически причини. Сам областният управител заяви, че всяка власт, която идва да управлява държавата, си идва със своите кадри. Неговото отстраняване не беше свързано със скандали, нарушения или обвинения, че не се справял с работата. Напусна такъв ветровит пост с достойнство, без да бъде оплют", коментира кметът положителните страни на новия си заместник, за чието назначение в крайна сметка той имал последната дума.

Според него, и при най-малкото петънце около името на Търновалийски, след многобройните повсеместни проверки в държавата, която стреляла по всичко, което се движело, той щял да стане поне клиент на прокуратурата, но подобно нещо нямало.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Георги Търновалийски е новият заместник-кмет

Виж коментарите (8)

Още по темата (6):
05.10.2010 Георги Търновалийски е новият зам.-кмет на мястото на Колаксъзов
04.10.2010 Изгонен шеф на НАП става заместник-кмет
27.09.2010 Кметът назначава 13-ия си заместник
25.09.2010 Уволнен шеф на НАП поема зам.-кметския пост вместо Колаксъзов
24.09.2010 Заместник-кметът Ганчо Колаксъзов подаде оставка
23.09.2010 Славчо Атанасов гони зам. кметът Ганчо Колаксъзов
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).