Кметът откри големия икономически форум и отсече: Пловдив е индустриалното сърце на България!

Автор: Васил Динев
Коментари (10)
13:20 / 21.06.2018
9904
"Пловдив е един от най-бързо развиващите се региони в тази част на Европа. Безработицата в областта е под 5 процента, а в града - под три. Пловдив спечели признание в редица авторитетни международни икономически класации. Със стабилни демографски показатели, добра образователна инфраструктура, голям брой квалифицирани работници Пловдив се превърна в индустриалното сърце на България".

С тези думи кметът Иван Тотев откри първия пловдивски икономически форум под надслов "Комплексният контекст на растежа“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Повече от осемдесет изтъкнати личности от България и Европа ще вземат думата по време на двудневния симпозиум, което ще даде възможност да бъдат идентифицирани и оценени ключови предизвикателства пред икономическия ни растеж. Опит ще споделят и чуждестранни експерти, ще бъде очертан курс на действия, допринасящи за по-конкурентни и включващи икономически политики в България и Югоизточна Европа. 

"Позволете ми от името на Общината и лично от свое име да Ви приветствам с "Добре дошли". За нас е чест, че организаторите избраха нашия град за домакин на първото издание на този престижен икономически форум", сподели още кметът. "Като общинско ръководство сред приоритетите ни е да привличаме инвестиции и да създаваме за нашите съграждани условия за по-висок стандарт на живот. Всичко това се случва благодарение на усилията и постиженията на българското правителство", изтъкна той. 

По думите му Пловдив е стратегически важен център на Балканите и един от най-бързоразвиващите се региони в тази част на Европа; участва и печели признания в редица авторитетни международни икономически класации. 

"С наличието на стабилни демографски показатели, голям брой квалифицирана работна сила, добре развита образователна инфраструктура, регионът на Пловдив се превърна в индустриалното сърце на България. А фактът, че Пловдив ще е Европейска столица на културата през 2019 година е още един мощен инструмент за регионално развитие във всички сфери на живота", не пропусна да се похвали пред гостите си Тотев. 

Пловдивският икономически форум се организира от Делфийския икономически форум, базиран в Атина и от Център за либерални стратегии в София. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (10)

Още по темата (7):
21.06.2018 Няма желаещи за катаджии след въвеждането на камерите и таблетите
21.06.2018 Бойко Борисов в Пловдив: Автомагистрала "Тракия" отесня!
21.06.2018 Премиерът със силна 20-минутна реч в Пловдив
21.06.2018 Цялото правителство идва в Пловдив заради световен мегафорум, Борисов вече е тук!
20.06.2018 В Пловдив започва важен икономически форум
27.04.2018 Кметът: Пловдив вече е икономически център с регионално значение!
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).