Кметът на "Южен" отговори на читател защо не се вдига окосената трева

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
21:17 / 21.07.2020
7033
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за окосена преди две седмици трева в междублоково пространство до Юбилейния блок и оставена на място, с което се създават предпоставки за пожар. Ето какво ни написа:

"Здравейте, искам да помоля да се свържем с общината на "Южен" чрез вашата медия. Преди две седмици след като минаха да окосят тревата, която беше избуяла над месец и беше стигнала два метра височина. След окосяването, както винаги оставиха тревата след себе си да съхне вече две седмици. Пространството се е превърнало като нива след жътва. Тревата стои изсъхнала на земята и дори една цигара би могла да я запали и да предизвика огромен пожар.

Толкова ли е трудно след като окосят тревата да минат след ден-два да я съберат? Всяка година след окосяването на тревата, което се случва изключително рядко, остават поне месец тревата да стои в това положение и чак тогава идват да я приберат.

Надявам се след като публикувате това общината да вземе някакви мерки и да събере тревата и занапред в бъдеще да се организира във всяко едно междублоково пространство след окосяване на тревата да се събира най-много до ден-два тревата, за да може да стане първо красиво и децата да могат да играят отгоре и, второ, по-безопасно, за да не се получават пожари.".

Кметът на район "Южен" Костадин Язов лично прие сигнала на нашия читател и обеща да го предаде на ОП "Градини и паркове", чийто ангажимент е да косят тревата. Междувременно от предприятието обясниха, че след косене, се изчаква около две седмици да изсъхне тревата и после се извозва.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).