Кметът на "Южен": Имаме много дупки, но парите не достигат

Автор: Мариана Панчева
Коментари (9)
13:10 / 22.10.2017
4830
Пловдивчанин не издържа и използва трибуната на Plovdiv24.bg, за да попита кмета на район "Южен" за неприятна дупка по ул. "Георги Кирков". 

"Докога ще чакаме 2 квадратни метра да бъдат асфалтирани. В края на "Георги Кирков" има огромна дупка, в която стотици коли си чупят предниците, а вече има поне 4-5 катастрофи заради нея.

Чудя се защо вече няма дела от потърпевшите. Или някой трябва да умре, за да се събуди кметската управа на район "Южен".

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с кмета на "Южен" Борислав Инчев

"Нееднократно съм признавал, че имаме много дупки. Вече сме поискали допълнителни средства, защото средствата вече не достигат." 

За дупките в района администрацията вече е дала 75 000 лева. В следващите седмици предстои запълването на най-фрапантните. Приоритетно се отработват улиците, по които се движи градски транспорт, главни пътища, както и дупки край детски градини, училища и възлови кръстовища, поясни Инчев.

"Имаме уверението, че ще ни отпуснат целево средства от бюджета на Общината", разкри той. 

Районният кмет припомни, че на последната сесия Общински съвет отпусна на "Южен" близо 60 000 лева за уличната мрежа. Средствата обаче са целеви и с тях трябва да се запълнят фугите по надлез "Родопи", бул. "Македония" в отсечката от ЛИДЛ до бул. "Никола Вапцаров", ул. "Димитър Талев" и бул. "Александър Стамболийски" в участъка от "Димитър Талев" до бул. "Цар Борис Трети Обединител". 


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).