Кметът на "Южен“: Бъдете все така активни!

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:30 / 02.01.2020
2153
Кметът на район "Южен“ Костадин Язов разговаря с репортер на Plovdiv24.bg за предизвикателствата и резултатите през 2020 година, както и за плановете и проектите за бъдещата 2021 година.

Въпреки кризата с коронавируса и заболелите граждани, служителите на администрацията в района се стремят да не нарушават ритъма на решаване на районните проблеми и сроковете в закона.

"Не съм оптимист за следващата година, защото би трябвало да продължим с предизвикателствата покрай вируса – дори да се намери решение на проблема с пандемията, така или иначе това ще отзвучи във времето и ще има по-продължителен подобен период. Смятаме, че се справяме добре“, заяви Язов.

Той коментира важни за район “Южен“ въпроси като ремонта на улица "Даме Груев“, който се бави заради жалби в съда, детската градина на булевард "Александър Стамболийски“, която се изгражда с добри темпове и разширяването на въпросния булевард:

"Има много имоти по трасето, които трябва да бъдат отчуждени. Трябват много усилия от страна на общината, за да довърши тези преговори докрай. Всеки може да обжалва получената оценка - може да не е съгласен със стойността, която му предлагат за имота или част от имота“.

Районният кмет направи и виждане за бъдещето на Бетонния мост и инфраструктурното бъдеще на "Южен“:

"Целта ни е още да успеем да довършим "Даме Груев“ – по проект ще има 4 ленти и разширението на улица "Кукуш“ – т.нар. "Южна тангента“, която ще свързва Кукленско и Коматевско шосе и ще разтовари булевард "Христо Ботев“. Трябва да се направи подбивът под Централна гара и релсовият път. Чак тогава ще можем да видим какво пречи на влаковете да минават отдолу. Основен въпрос е на каква височина трябва да се издига един нов Бетонен мост и къде трябва да се направят заходите. Колите не могат да се качват с асансьор“, коментира Язов.

Интересни са и новите квартали зад булевард "Александър Стамболийски“, където се регистрират много малко пловдивчани, а животът ври и кипи, засиленото строителство в Остромила и Беломорски и приоритетите на район "Южен: за 2021 година.

"Пожелавам на читателите на Plovdiv24.bg да са така активни и през следващата година. Да пращат сигнали и към общината – когато те минат през деловодството се започва да се действа веднага, а иначе може да има забавяне. Ние ще се постараем всичко да става максимално бързо“, завърши районният кмет.

Цялото интервю на Костадин Язов пред Plovdiv24.bg, гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
30.01.2021 Кметът на "Източен" се отчете във Фейсбук
04.01.2021 Кметът на Пловдив с най-откровеното интервю за Plovdiv24.bg: Всички сме в една лодка
03.01.2021 Светът бе превзет от пандемията, а житейските драми се превърнаха в
ежедневие
03.01.2021 Кметът на "Източен" с амбициозна програма за 2021 година
03.01.2021 Равносметката на Дани Каназирева: Денонощна работа и огромна
отговорност
03.01.2021 Помните ли? Всичко това се случи в Пловдив през декември!
Още новини от Новини от Пловдив:
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).