Кметът на "Тракия" подари нова озвучителна уредба на СОУ "Димитър Матевски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:30 / 15.09.2010
10129
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кметът на район "Тракия" Гиньо Матев подари нова хай-фай озвучителна система на СОУ Димитър Матевски. Това стана в началото на учебната година, където кметът на най-младия район в Пловдив удари първия звънец. В приветствието си към преподавателския колектив и учениците, Матев припомни първото изречение от Свещеното писания, че в началото е словото, което има силата да сътворява чудесата на света. За старта на новата учебна година най-малките възпитаници бяха поздравени и от техните вече съученици от по-горните класове с песни и танци.

Директорът на учебното заведение Николай Гоергиев пък се похвали, че през тази година са били усвоени 2 милиона и 450 хиляди лева. Те са били инвестирани в саниране на училищния корпус, столовата и плувния басейн, Георгиев не пропусна да благодари на районния кмет и експертите от кметството, които са помогнали проектът да бъде спечелен и така да се спечели европейско финансиране за цялостното реновиране на сградата и съоръженията.

След въвеждането на малчуганите по класните стаи, кметът Гиньо Матев отиде на тържеството и на ЦДГ "Белослава", която прие допълнително 4 групи с деца и в момента там има общо 10 групи. По този начин тракийските градини помогнаха за настаняване на стотици деца не само от "Тракия", но и от другите райони на Пловдив. За самоотвержения си труд за да стане това на първия учебен ден, директорката на "Белослава" Теменужка Карагяурова получи лични поздрави от кмета и букет цветя.

Гиньо Матев уточни, че приемът на децата и в проблемната детска градина "Еделвайс" е възстановен в срок. Общината е определила обособена площадка за игра на малчуганите сред зеленината на тракийските паркове, което удовлетворява строгите изисквания на РИОКОЗ - Пловдив.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове
УМБАЛ "Свети Георги" придоби най-високия сертификат за диагноза и...
Внезапно си отиде Пламен Асенов
Пепа Деведжиева: "Синя България" е за връщане към нормалността в ...
НИМХ издаде нови предупреждения за днес
Продуцент на U2 и носител на шест награди Grammy идва в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).