ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на "Източен" и представители на детски градини на образователен обмен в Гърция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 10.05.2016Коментари (0)4485
©
Кметът на район "Източен" Николай Чунчуков поведе група педагози от детските градини на образователен обмен в Гърция, където всички се запознаха с образователната система в южната ни съседка и приложението на европейските проекти в тях. 

В община Катерини лично зам.-кметът по образование Теодорос Павлидис посрещна групата, сред която бяха и Милка Добрикова, заместник-кмет и Стефка Симеонова - експерт "Образование", в началото на града и екскортира българските си колеги до Втора детска градина, където целият екип и общинската администрация в лицето на Нана Папамихаил и Христосомос Кирдиандис посрещнаха сърдечно и в типично гръцко гостоприемство своите колеги. 
 
Сред най-обсъжданите проблеми в дискусията бяха образователните системи, финансирането на дейностите, материалната база и усвояването и реализирането на европейските проекти, тъй като гръцката страна усвоява доста европейски средства за предучилищното си образование. 

Интересът към срещата с българските колеги беше огромен и това обясни присъствието на всички работещи в детския комплекс от ясла и градина, независимо, че за тях денят беше част от Великденска ваканция. 
 
Не е тайна, че именно в Пловдив се дипломират една голяма част от бъдещите предучилищни педагози от Гърция, които после работят в родината си. Българските гости разгледаха цялата градина и останаха впечатлени от много неща: прекрасен образователен интериор-дело на педагозите, наличие на много резултати от творчески дейности на децата, използване на природни материали; икони на Богородица във всяка занималня, отсъствие на легла за следобеден сън, който е по желание на децата, големи веранди за игри на открито и др. 

Изненада беше и задължителна лятна ваканция за детските градини, които остават затворени за ремонти и други дейности. 
 
Домакините впечатлиха с подаръци- рисунки и творби от децата, а всеки гост получи специален медал на община Катерини. На кмета на район "Източен" Николай Чунчуков беше връчен почетен плакет със символично пожелание за бъдещи съвместни контакти и прояви.

Районният кмет и екипът му отправиха специална покана към домакините си за посещение в Пловдив и детски градини на "Източен", като специално беше обърнато внимание на откриването на най-новата градина - ЦДГ "Чайка" през есента. 

В тази връзка Чунчуков разказа, че това е една от малкото градини в България, която се строи по индивидуален проект, а не по адаптиран типов.

"Надявам се скоро да можем да ви върнем гостоприемството и да ви покажем доста неща при нас в детските градини, а и кафето в Пловдив е много хубаво", каза на изпроводяк кметът на "Източен".

По време на образователния обмен Николай Чунчуков се беше погрижил да запознае директорите и учителите от района с новата оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и електронната ИСУН, за да могат градините да кандидатстват като бенефициенти с проектни предложения по отворените схеми.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: